Typer av landskapsarkitektur marktäckning

Typer av landskapsarkitektur marktäckning

Mulch har en mängd olika användningsområden i landskapsplanering, inklusive skydda området kring en växt, att hålla jorden fuktig, hålla ogräs till ett minimum, reglera jordtemperatur och som tillhandahåller en anlagda området med en attraktiv, enhetlig utseende. Mulch är verkligen ett naturligt fenomen, men landscapers nu använda ofta den på ett kontrollerat sätt. Finns många olika typer av kompost, som kan delas in i två kategorier: organiska och oorganiska.

Gräsklipp

Gräsklipp gör en utmärkt organiska kompostmaterial. Den största fördelen är att det är gratis. När du klippa din gräsmatta, är det en bra idé att helt enkelt lämna gräset på gräsmattan, så att det kommer att bryta ner och placera näringsämnen tillbaka in i smutsa. Men kan gräsklipp också spridas frön, så var försiktig när du använder denna metod.

Pinjebark

En annan utmärkt ekologisk marktäckning är pinjebark. Pinjebark placeras vanligtvis runt växter i ett en - eller två-tums lager. Denna typ av kompost finns i många olika partikelstorlek, från strimlad till stora bitar och pellet-formade. Pinjebark är mycket sura, så använder den runt växter som älskar höga syror, förvandlar din kompost i gödningsmedel. Mulch tillverkad av furu också bryts ner långsamt, oftast bara behöver bytas en gång om året.

Flis

Flis, även kallad träavfall, kan göra en effektiv marktäckning. Vanligtvis är gör ett två - eller tre-tums lager av träspån en effektiv mängden marktäckning. Kompostmaterial är hållbart och lätt blåser inte bort i vinden. Problem med flis är en snabb nedbrytning takt, en tendens att locka termiter och råna smutsa av kväve under nedbrytning.

Stenar, stenar och grus

Stenar, stenar och grus är förmodligen den vanligaste formen av oorganiska kompostmaterial. De är en varaktig tillägg till alla landskapsarkitektur system, och bör endast användas med permanent planteringar. Denna typ av kompost bör en tum tjock. Vissa problem med klippor, stenar och grus inkluderar eventuella skador för syra-älskande växter och hög värmeutveckling under sommarmånaderna. Dessutom, kan klippor, stenar och grus vara svårt att flytta och hålla ren.

Plast marktäckning

Plast marktäckning är en annan utbredda kemisk förening. Denna typ av kompost är bra på att hålla fukt och hindrar ogräs tillväxt. Dock på grund av sin förmåga att hålla i fukt, kan plast marktäckning vara farligt i dåligt torrlagda områden. Svart plast bryts också ner i solen, att minska dess effektivitet som en kompost. Ett bra sätt att undvika detta problem är att använda svart plast marktäckning parallellt med Barr eller flis.