Typer av kommersiella växthus

Typer av kommersiella växthus

Utformningen av ett kommersiella växthus varierar beroende på dess avsedda tillämpning. åkande i växthuset, växterna och typ av bevattningssystem bestämma de växthusgaser storlek, form och struktur material. Om du växer grönsaker, blommor eller tropiska växter, Läs om vilka typer av kommersiella växthus och väljer rätta för ditt projekt.

Låg Tunnel

Låga tunneln är en liten, bärbar växthuset placeras över kort, rad grödor. Låga tunneln består av två delar: en serie av metall eller plast beslag och en plast blad omslag. Låga tunnlar kan monteras direkt över rad grödor eller förmonterade och flyttade från rad till rad. Plastfolie fäster hoops genom häftning, ledningar eller sandwiching mellan en uppsättning av intilliggande hoops. Den låga tunneln skyddar främst grödor från hög-vindförhållanden och kalla förhållanden. En låg tunnel kan placeras över rader tillfälligt, som över en natt, att skydda växter från frost. Alternativt kan finnas en låg tunnel kvar för att förlänga en gröda växtsäsongen efter den första frosten.

Hög Tunnel

Hög tunneln är en stor, walk-in version av låg tunnel. Som den låg tunneln består hög tunneln huvudsakligen av en serie av hoops täckta med plast. Dock höga tunneln är en semi-permanenta struktur och ofta hus stora tabeller full av plantor och transplantationer. Kommersiella odlare ofta lägga till virke på ramen av en hög tunnel att underlätta installation av ventilation, till exempel en fans eller värmare, och dörrar eller fönster. Gjord av tjock plast eller metall, ger hög tunnel hoops en vindresistent ram för plast beläggningen. Många kommersiella odlare hänvisar till hoop-stil hög tunneln som ett "Quonset" växthus. Även om hög tunnel plast som täcker så småningom bryts ned, erbjuder hög tunneln en billig, långvarig växthus.

Inre gavel

Begreppet inre gavel avser växthus med en single-nådde taket. Som sådan, har enda gable växthuset fyra vertikala väggar och dubbelsidig, sluttande tak. Ett enda gable växthus stomme kan göras av plast eller metall slangar, traditionell inramning virke eller metallreglar. Som hög tunnel, är många inre gavel växthus täckta med en plastfolie. Alternativt kan kan ett enda gable växthus vara täckta av styv plast paneler eller glas. Det enda gable växthuset är en permanent struktur, komplett med dörrar och ventilationssystem. Många inre gavel växthus är byggda på permanent stiftelser, till exempel en stam-betongvägg eller platta. Täckt med styv plast eller glas, ger enda gable växthuset odlaren med års pålitlig service.