Typer av infraröda rörelsedetektorer

Infraröda rörelsedetektorer är vanliga i många hem trygghetssystemen och andra vardagliga platser som butiker. Infraröda rörelsedetektorer är relativt billigt och effektivt i en sluten miljö. De arbetar genom att mäta den strålning som avges från omgivningen och något passerar framför sensorerna.

Typer

Infraröda detektorer vanligast kallas PID (passiv infraröd detektering) sensorer. Konsumenten tillbehörssensorer är taket detektorer, pet-bevis sensorer och allmänna området sensorer.

En annan typ av sensor är en infraröd punkt sensor. Denna sensor som kan detektera brännbara gaser i ett område som har dubbla sändare och mottagare. Detta är mest användbart i små, trånga områden där farlig gas nivåer kan förekomma.

Funktion

Ett PID fungerar genom att mäta drastiska förändringar i omgivande strålning. Detektorn är att i rummet och mäter den omgivande strålning kommer från det, och om det finns en förändring i de nivåer som läser, det kommer att utlösa ett larm. Människor och djur släpper drastiskt olika mängder strålning än döda ting som väggar, dörrar och växter, vilket gör dessa sensorer idealisk för hemsäkerhet.

Fördelar

Grundläggande hem trygghetssystemen består vanligtvis av magnetisk dörr- och kontakter och rörelsesensorer. Med hjälp av rörelsesensorer i ett hem trygghetssystemet möjliggör en skräddarsydd hem trygghetssystemet. Omkretsen kan säkras samtidigt som människor i huset och rörelse sensorer kan aktiveras samtidigt som huset är tom, bidrar till att garantera att huset är säkrad, inifrån och ut.

Andra användningsområden

Många butiker har en rörelse aktiverat larm som kommer att varna människor som arbetar i butiken att det finns en kund; Detta är ett exempel på motion sensorteknik. En balk kommer att överföras från en sändare till en mottagare. Om strålen bryts av någon eller något passerar framför den, kommer att det sätta igång larmet.

Också använda vanligt förekommande i butiker, rörelse aktiverat automatiska dörrar IR detektorer. Automatdörr sensorer är mest lik hemsäkerhet sensorer, och de fungerar med samma teknik.

Motion sensing ljus används också ofta för inrikes säkerhet och spårning och använda infraröd strålning upptäckt för att utlösa en utanför ljus.

Överväganden

Rörelsesensorer kan kringgås i säkerhet i hemmet, eller larm kan utlösas oavsiktligt. Rörelsesensorer kan kvittning av husdjur som korsar platsen för balkar; men finns det olika typer av sensorer som har en annan tröskel inställning vara "pet-bevis." Rörelsesensorer också upptäcka drastiska förändringar i området fjärranalys och smärre förändringar inte kommer att sätta igång larmet.

Infraröd strålning kan också inte ses genom glas. Detta gör de infraröda detektorerna perfekt för hem, eftersom de inte kommer att vara utlöst av något utanför huset.