Typer av färg för en fönsterbräda

Typer av färg för en fönsterbräda

Även om de flesta någon form av färg kan användas till slut en fönsterbräda, är vissa typer av färg mer lämpligt, beroende på husägare smak. Villkora av fönsterbrädan kan kräva viss förberedelse tekniker eller färgen kommer slutligen skala.

Satin Latex

Satin latexfärg är lämplig för att täcka väggar. Några villaägare väljer denna typ av färg för deras fönsterbrädor eftersom det är mindre glansig än andra typer av färg. En satin latexbeläggning är lämplig för dem som vill att deras fönsterbrädor att smälta in i omgivande väggarna.

Gloss Latex

Gloss latexfärg är det vanligaste valet för fönsterbrädor. Det ger en hög glans och extra inslag av hållbarhet. Gloss latexfärg är resistent mot repor och repor och mycket lättare att rengöra än satin finish. Den är också lämplig för villaägare som vill ha sina trim att stå ut.

Halvblank Latex

Halvblank latexfärg är en bra kompromiss för villaägare söker en attraktiv sheen som inte är överväldigande. Dock inte lika hållbart som full-gloss färg, halvblank är nästan lika lätt att rengöra. Det är också mer hållbara än satin latex.

Oljebaserade färger

Oljebaserade färger är glansigt och långt mer hållbara än Latexfärger. Dock försummar många husägare att oljebaserade beläggningar eftersom de tenderar att avge obehaglig rök.

Överväganden

Applikatorer bör aldrig måla över nakna trä fönsterbrädor. Målgång kommer att så småningom sprida. Kala trä kräver en latex primer före målning. Färgade fönsterbrädor kräver en oljebaserad grundfärg. De flesta oljebaserad grundfärg är inte kompatibla med Latexfärger. Kilz varumärke oljebaserade primer kan användas med latex beläggningar. Gör-det-självare bör kontrollera etiketten för att se till att den oljebaserade primer de väljer är formulerad för att arbeta med Latexfärger.