Typer av Crocus Sativus

Typer av Crocus Sativus

Crocus sativus blommor producera saffran, en av de scarcest, dyraste kryddorna i världen. Ca 80 arter av Krokus finns över hela världen, men några saffran sorter finns. Saffran kommer från växtens blommor, som bara blommar en till två veckor på hösten.

Sorter

Några sorter av crocus sativus finns. Aquila växer endast i en liten region i Italien och är inte tillgänglig i USA. Vanliga saffran crocus och crocus sativus Cashmirianus eller Kashmir saffran, kan odlas i USA trädgårdar. Saffran crocus är lätt tillgängliga på plantskolor, men se till att du får crocus sativus och inte äng saffran (Colchicum autumnale), som är ett dödligt gift.

Funktioner

Crocus sativus anger inte frö, så det måste spridas från jordstammar eller växt division. Plantera i slutet av sommaren för vår tillväxt. Tre pistillmärken växa från varje blomma. Dessa pistillmärkena är saffran. Försiktigt plocka och torka pistillmärkena och Använd sparsamt i matlagning. Växten växer fyra till sex inches lång och producerar lila-färgade blommor.

Användningsområden

Saffran har använts i mer än 1000 år till smak och färg livsmedel och var en gång användes för medicinska ändamål för att behandla sjukdomar som mässling och matsmältningsbesvär. Crocus sativus producerar färgglada blommor lämplig för inomhus växande i behållare eller utomhus i US Department of Agriculture växt härdighet zoner sex till åtta.