Tulpanlökar & skadedjur

Tulpanlökar & skadedjur

Tulpanlökar naturligt härdig under rätt förutsättningar men kan vara mottagliga för olika skadedjur, virus och sjukdomar om inte övervakas noggrant. Plantera den och glömma det inte är alltid den bästa praxis för utsatta, välsmakande lökar.

Bladlöss och Mealybugs

Bladlöss och mealybugs älskar att suga anläggningen vätskor från blom och stjälkar och finns sugande på lampan när luftfickor eller ljus omger glödlampan. Bladlöss är också kända för att sprida virus från infekterade plantor till friska växter via deras mun-delar.

Spindel kvalster

Spinn kan göra tunnlar i friska lökar eller festa på ruttna lökar. Denna skadegörare ansvarar också för att sprida virus och andra organismer som ruttna lökar. Spindel kvalster finns på utomhus tulpaner som inomhus påtvingad tulpaner.

Nematoder

Nematoder är små genomskinliga maskar som foder på rötter och lökar. Nematoder infestationen symptom är förekomsten av roten galls. Nematoder i stora mängder kan förstöra basala plätera av en TULPANLÖK enligt University of Florida Extension office.

Lurviga skadedjur

Skadedjur kommer också i större former som möss, ekorrar och slipade ekorrar som älskar att gräva upp lökarna för mat. Gillra fällor av olika storlekar att fånga dessa objudna middagsgäster.