Tryckimpregnerat trä, marktäckning och termiter

Tryckimpregnerat trä, marktäckning och termiter

Termiter är ett ihållande problem när de få fotfäste på fastigheten. Husägare prova många saker för att bli av med dessa destruktiva skadedjur. Många metoder som ryktas fungerar bra faktiskt kanske lyckas inte. Tryckimpregnerat trä och användning av kompost är två idéer som folk försöker, med blandat resultat.

Tryckimpregnerat trä fakta

Användning av kemikalier att bevara trä och skydda den från förfall på grund av svamp och förstör insekter, som termiter, har en lång historia. De flesta av tryckimpregnerat trä säljs i USA som finns koppar, krom och arsenik. I 2003, Environmental Protection Agency (EPA) meddelade att dessa element och särskilt arsenik, presenteras en tillräckligt hög nivå av toxiner och cancerframkallande ämnen att avbrytas. EPA sedan gav en förteckning över kemikalier som de bedöms vara säkra för kommersiell distribution, inklusive Kvartära ammonium förening, borater och koppar azole.

Mulch fakta

Kompost i trädgården är en användbar teknik som hjälper till att hålla ogräs till ett minimum och även behåller fukten i marken. Men finns det farhågor om huruvida termiter lockas till kompost eller huruvida termit infestationer är hjälpt av om kompost i trädgården. Enligt University of Florida förlängning Jordbruksverket 2007 presenterar kompost i trädgården mer av en risk för att hjälpa nuvarande termit infestationer än för införandet av termiter genom angripna produkter.

Hur termiter angripa från utsidan

Ett sätt som påverkar termit infestationer ett hem från utsidan är när drywood termit swarmers--bevingade reproductives--landar nära ett hem och leta efter en lämplig plats att håla i och starta en ny koloni. Denna plats skulle vara något gjorda av trä eller papper, eftersom insekter behöver cellulosan i dessa material för inandning. Det betyder att strukturella element av ett hem ytterväggar, takfot, fönster och dörrkarmar samt yttre delar som däck, uteplatser och kompost i trädgården, mål för nya termit infestationer.

Underjordiska termiter

Kanske är de svåraste typerna av termit infestationer akta från utsidan av underjordiska termiter, eftersom de har sitt bo i jorden. De får tillgång till ett hem mycket som myror gör, genom sprickor i en platta eller använda conduits som VVS- och elarbeten linjer och stödja bryggor i en upphöjd stiftelse. Till skillnad från myror, men kan de bygga en koloni nära hem med trä som ligger i närheten, som fäst trall, uteplats eller kompost i trädgården. Kompost är särskilt fördelaktigt, eftersom det också ger fukt alla termiter behöver för att överleva.

Vad kan göras?

Vissa typer av trä kompostmaterial tros vara bra mot termit angrepp på grund av sin hårdhet eller en naturlig motståndskraft mot insekter, däribland ceder och redwood. Dock detta motstånd varar inte för evigt, och så småningom termiter kommer att kunna angripa dessa täckningsmaterial. Tryckimpregnerat trä kommer också förlora sin motståndskraft mot angrepp över tiden. Det enda säkra sättet att använda dessa produkter är att byta ut eller uppdatera kompostmaterial med några år och använda träskyddsmedel på däck och uteplatser regelbundet--en gång om året är bäst.