Tips för att organisera röran

Röran är bane i varje hushåll. Det rånar dig på dyrbara utrymme, gör att hitta saker svårt och ser kladdigt och ointressant. Lyckligtvis, befria ditt hus av skräp bara tar lite tid och ansträngning. Gå igenom denna process när du känner röran är att bygga, och du kan garantera en organiserad och ren hushåll.

Kasta ut skräp

Det första steget mot erövrande röran är att bli av med allt du behöver. Gå igenom dina garderober, dra ut alla kläder du inte har slitna under de senaste åren, och ta den till en kläder donation låda. Köksskåp är ökända gömställen för röran - kasta ut de gamla kryddor och donera den konserverad mat du äter aldrig till en food bank. Badrum håller oftast massor av gamla, utgångna skönhet och hälsa produkter--slänga dem, tillsammans med några tomma recept flaskor och andra objekt du inte behöver. Du kommer bli förvånad över hur mycket saker du helt enkelt inte använder när du tar en titt i alla lådor och garderober. Detta steg är obligatoriskt--misslyckas att rensa ut skräp i ditt hem kommer att undergräva din organisatoriska ansträngningar ner linjen.

Bli organiserad!

När du har landsförvisat alla saker du inte använder eller behöver, är det dags att organisera vad som finns kvar. Det finns ett fantastiskt utbud av hem organisation produkter på marknaden - gå och hämta några! Förvara out-of-säsong kläder i plastlådor du kan sätta under sängen, eller köpa några av vakuum-pack "utrymme väskor." Köpa arrangörer för CD, DVD, TV-spel och andra objekt som tenderar att röran. En Lazy Susan kan göra underverk i köket, så att du kan rotera innehållet i ett skåp så ingenting är någonsin utom räckhåll. Försök att motstå frestelsen att över organisera. Det är alltför lätt att springa ut och köpa en liten behållare för varje artikel som du har i ditt hem, men du måste se till att din organisatoriska system är realistiskt och passar din livsstil.

Bo Clutter gratis

När du har allt organiserat, se till att det fortsätter så. Föra in saker när du tar ut dem, och kasta ut objekt som inte längre användbar. Inte spara objekt som du aldrig använder eftersom "du kanske behöver dem en dag"--om den inte har en användning i ditt liv, kasta det eller ge det till någon som kan använda den. Spendera lite tid då och då att städa upp din arrangörerna, och gör se saker är där de ska vara. En gång om året, gå igenom hela processen igen, rensa ut vad du behöver inte och ändra din organisatorisk plan att passa förändringar i din livsstil. Nyckeln är att lägga lite möda i att hålla allt snyggt så du inte bygger upp en enorm mängd röran igen.