Tips för att organisera livsmedelsbutiker listor

Tips för att organisera livsmedelsbutiker listor

Matinköp är en av de sysslor som många ser som ett nödvändigt ont. Alla har ett kök fullt av färska matvaror, men spendera tid i en fullsatt livsmedelsbutik är allt annat än kul. Matinköp behöver inte vara en knepig uppgift. Ju mer organiserade du är innan du går, ju snabbare och effektivare din resa kommer vara. Organisera din inköpslistan för den bästa shoppingupplevelsen.

Löpande lista

Att upprätthålla en inköpslista hela veckan kan lindra bördan av att skapa en lista från början när det är dags att gå till mataffären. Tack en liten vit board eller krita styrelse till kylskåpet eller vägg i köket och har din familj få för vana att skriva ner vad de behöver eller vill ha hela veckan. När du använder upp en mat objekt, skriva ner det på listan så att du inte glömmer.

Planera dina måltider

Planera dina måltider för veckan i förväg kan hjälpa dig att skapa och ordna en fullständig och korrekt inköpslistan. Tänk på vad du och din familj kommer att ha till frukost, måltiderna du ska skicka dina barn till skolan med och vad du ska äta för middag varje kväll. Sedan överväga snacks, frukt, dessert och dryck. Skriv ner varje ingrediens för varje måltid och titta igenom dina skåp, hyllor och kylskåp för att se vad du redan har och vad du behöver köpa.

Kategori av livsmedel

När det gäller tid att skriva ut själva listan, är det enklast att separera objekt du behöver av varje kategori av livsmedel. Till exempel listan alla frukt, grönsaker, frysta objekt, mejeriprodukter, slaktare counter objekt, fisk counter objekt, deli counter livsmedel, pasta och ris, spannmål, snacks, kryddor, drycker och kringutrustning, som pappershanddukar, tillsammans.

Butikslayout

Det sista steget i att organisera din inköpslistan är att sätta det i en ordning som matchar din livsmedelsaffär layout. Till exempel frukt oftast och grönsaker är i första gången av dagligvaruhandeln, så att du skulle placera objekten överst i listan. Nästa kanske spannmål gången, och sedan i gången med pasta, ris och kanske kryddor. Tänk på att du får ändra din rutt genom store beroende på de livsmedel som du behöver. Till exempel kan du plocka upp mat som kräver kylning eller frysning, som färskt kött, kyckling, mjölk och glass, mot slutet av din shoppingtur.