Tips för att organisera en stor familj hushåll

Tips för att organisera en stor familj hushåll

Alla som har barn vet hur svårt det kan vara att upprätthålla ett organiserat och snyggt hushåll. Det är mycket lätt att tillåta röran att bygga upp, hushållssysslor att ignoreras och för order att vända sig till kaos, och ju fler barn du har, desto större problem. Med några enkla strategier på plats är det dock möjligt att ha ett snyggt, organiserade hushåll, oavsett hur många människor det finns i familjen.

En snygg ingång

De flesta barn kasta sina kappor, skor och skolväskor den minut de får genom dörren, vilket resulterar i en rörig veranda eller hall. Placera krokar för rockar nära dörren så de kan hänga dem upp så fort de kommer hem och ger lådor för dem att sätta sina skor. Om du har en hall garderob, dela upp det i sektioner för vuxna och barn, och se till att barnen kan nå deras tilldelade krok eller closet space enkelt. Har utsett krok eller maträtt för nycklar strax innanför den främre ingången till säkerställa de aldrig få förlagt.

Sortera ut barnkläder

Allt faller ut när du öppnar dina barns garderob? Är allt blandas ihop i ett virrvarr med gamla och nya kläder i en oorganiserad hög? Om så är fallet, är det dags att declutter. Få dina barn att hjälpa dig och uppgift dem med sortering sina kläder i högar av artiklar som gör och inte passar eller de gör och inte vill behålla. Alla kläder som är inte längre behövs kan antingen tas bort ska vidare till ett yngre syskon eller doneras till välgörenhet. För att ta itu med de återstående kläderna, ge varje barn ett antal stapla lådor, var klädda med en ren plastpåse, och be henne att sätta en typ av plagg i varje ruta som jeans, tröjor och T-shirts. Tydligt märka varje ruta med innehållet och stapla lådor i hennes garderob med etiketten visar.

Att göra med tvätt

Ge en tvättkorg i varje sovrum och uppmuntra barnen att lägga sina smutsiga kläder i korgen när de få ändrade för säng på natten. Innebära att barn ansvarar för att tömma sina egna korgen och ta plaggen tvättas. Tvättade och strukna kläder bör återlämnas till varje familjemedlem för dem att införa sina egna artiklar. Äldre barn bör återuppta ansvar för att tvätta sina egna kläder, och tilldela dem sin egen tvätt dag att undvika grälar över användning av tvättmaskin. Undvik att köpa kläder som kräver särskild omsorg och välja wash-and-wear typ plagg.