Tips för att organisera en blygsam klädkammare

Tips för att organisera en blygsam klädkammare

Klädkammare är alltid en lyx, om det är på den minsta sidan, kan det ta inte bara organisation utan ihärdighet att få ut mesta möjliga av garderoben. Organisera dina kläder och garderob saker på ett logiskt sätt hjälper avsevärt så att du få ut mesta möjliga av din blygsamma klädkammare.

Börja från botten

Rensa ut alla onödiga och oönskade kläder, artiklar eller skor som tenderar att ackumuleras på golvet i en klädkammare. Efter att eliminera distraktioner, ta en ordentlig titt på din garderob. Organisera dina skor är ett hanterbart ställe att börja. Investera i en sko rack som kan passa bra mot den baksida väggen i din garderob eller vid sidan. När skorna är inte längre strödda över din garderob golv, kan du kunna ordna bättre resten av din garderob. Minst sagt, ser dina skor organiserad kan upprätthålla din entusiasm för projektet.

Använda sig av hyllor

Bara för att det är en garderob betyder inte att du måste hänga alla dina kläder. Ofta i mindre walk-ins hittar du hyllor installerat på ena sidan av hängare racket eller ovanför galgar. Detta är en utmärkt plats att lagra vikta tröjor, byxor eller objekt som inte passar enkelt i din byrå lådor men som tar upp för mycket plats eller, ännu värre, kan skadas när hängde.

Ordna av plagget längd

Alltid hålla som längder tillsammans. Om du lagrar en lång regnrock med dina kläder, rätt i mitten av din garderob till exempel riskerar du att förlora din lilla svarta i dess veck. Hålla alla långa rockar, klänningar eller hängande byxor på ena sidan av din garderob. Kortare klänningar och längre skjortor kan gå bredvid dessa artiklar, och kjolar, kortare skjortor och kortare jackor passa enkelt nästa i raden. Organisering av längd ger din garderob en ordnad utseende och du kan hitta någon längd plagg med relativ lätthet.

Ordna av färg och säsong

Efter att du har ordnat dina plagg enligt längd, är det en bra idé att gå ett steg längre och sortera enligt färg och säsong. Detta innebär att inom varje längd kategori, har du ett antal säsonger och färger som du sedan kan ordna efter dina önskemål. Att hålla som kläder tillsammans kommer att förenkla både din garderob och ditt liv.