Tips för att organisera ditt hem

Organisera ditt hem kan verka som en enorm uppgift om garderober, skåp och hyllor för närvarande svämmar över med objekt i avancerade staterna av oreda. Ibland är det största hindret för att organisera att veta var man ska börja. När du allvar med att strukturera ditt hushåll på en välreglerad sätt, planera din attack noga. Ditt hem blev en huggsexa över natten och du behöver lite tid att få det rätas ut. Prova några tips från allvarliga hem arrangörerna att sätta dig på rätt spår.

Instruktioner

•Analyze scenen, ett rum i taget. När kaos regler, det är svårt att se de separata delarna i röran i ditt hem. Allt ser ut som en stor röra. Innan du kan komma igång, måste du Visa röran på ett systematiskt sätt. Gör en lista över de enskilda objekt som behöver organisera i varje rum.

•Jot ner några snabba skälen till varje problem. Till exempel, om du har stora högar med ren tvätt på golvet, fråga dig själv om du har tillräcklig closet eller låda utrymme. Kanske du inte längre bära några av kläderna men du fortfarande hänger dem. Vara ärlig om skälen till varje röran.

•Utveckla lösningar på problemen för varje objekt i listan. Genom att ta upp varje fråga separat, kan du utforma en fungerande organisatorisk plan. Du kan exempelvis välja att donera gamla kläder till välgörenhet ger dig tillräckligt med ledigt utrymme för att lagra de kläder du gillar och fortfarande bära. Kanske skulle en extra byrå lösa problemet. Om problemet beror bara på dåliga vanor, anteckna det.

•Plan organisationen hem schema. Om du inte behöver få plats fartyget-formen mycket snabbt, tilldela mer än två timmar per dag för att organisera. Omväxlande, tilldela ett rum per dag. Genom att bryta uppgiften i fungerande perioder, bo du motiverad.

•Organize dina verktyg innan du ordna ett rum. Om du måste springa fram och tillbaka mellan rummen att hämta rengöringsmedel eller ett vakuum, slösa dyrbar organisera tid och riskerar utbrändhet innan knepig är klar. Istället samlas alla rengöringsmedel, hämmar, trash kärl och liners och flytta dem till rummet du kommer att organisera för början.

•Arbetar i din lista i varje rum och sortera objekt som du gå från ena änden till nästa. Sortera, torka av ytor, packa bort säsongsartiklar, ignorera oanvändbara dem och hålla en låda i varje rum för artiklar som är fortfarande i god form som du kommer att donera till välgörenhet. När ett objekt går in i rutan välgörenhet, stannar det där.

•Tackle ett rum varje dag och ge underhåll tid redan har ordnat rum. Om några av kaos i hemmet på grund av vana, hittar du att ta 30 minuter om dagen för att dammsuga, torka av räknarna och vika tvätten kommer att hålla ditt hus i ordning.

Tips & varningar

  • Utveckla en ren-som-du-gå attityd. Detta fungerar bra i alla rum. När du smutsig en stekpanna, snabbt tvätta den och lägga den i avloppet styrelsen. Efter att komma ur badkaret, skölj den. Genom att rengöra ett objekt direkt efter användning, ligga du steget före trassel.
  • Ge dig själv nya regler men hålla dem enkelt. Det tar tid att etablera nya vanor. Det är rimligt att fastställa en regel att sängen innan de lämnar varje morgon eller att sätta bort rätter innan du går till sängs men om du ställer för många regler, för snabbt, kommer du snart att känna överväldigad igen.