Temperaturtolerans av en fred Lilja

Temperaturtolerans av en fred Lilja

Svagt ljus tolerant fred liljor pryder mörkare hörnen av kontor, lägenheter och bostäder. Fred liljor är medlemmar av familjen philodendron och är kända för sina breda, glänsande blad och upprätt, hooded blommor. Extrem låg-ljus villkor kan orsaka anläggningen för att förlora sin blommar eller inte blommar alls, och cool temperaturer retard bladverk tillväxt och kan i slutändan leda till plantera död.

Rumstemperatur

Fred liljor, som de flesta krukväxter, har tropiskt ursprung. De njuter av varma temperaturer. När temperaturen är i intervallet 70 till 80 grader Fahrenheit växer de bra. Fred liljor arter kan nå upp till 6 fot lång med en 6-fots bredd. Dessa dimensioner är svåra för anläggningen för att uppnå när temperaturerna är inkonsekvent. Friska växter tål temperaturer så låga som mitten av 60-talet, men temperaturer under 60 grader Fahrenheit orsakar fabrik död. Om din fred liljor har exponerats för låga temperaturer, försöka återuppliva dem genom att skära dem tillbaka till kronan och att förse dem med värme, vatten och indirekt ljus. Små skott bör börja stiga från anläggningens Amerika rotsystem.

Vattentemperatur

När rummen är varma, är det lätt att glömma att kranvatten kan vara kallt. Se till din växtens rotsystem inte går in i chock. Lämna vatten sitter vid rumstemperatur före bevattning din anläggning. Lämnar vatten stående i öppna behållare är positiva skäl temperaturkontroll. Klor och andra vattenmjukgörare och tillsatser är giftiga och skadliga för fred liljor. Tillåt vatten att stå över natten. Klor kommer att skingra morgonen och vattnet kommer att nå bekväma temperaturer. Vattna inte din peace lily när temperaturerna är i intervallet låg 60 F kan orsaka att växten stress. Dessutom inte mätta din anläggning. Hålla jorden jämnt fuktig.

Utomhustemperaturer

I tropiska klimat, som de som finns i den amerikanska jordbruksdepartementet härdighet zon 11, odlas fred liljor som trädgårdsväxter året runt. Zonen 11 omfattar områden av Hawaii och Mexiko. I marginalnummer regioner, som södra Florida, Texas och Kalifornien, fred liljor placeras i behållare och används som uteplats växter under den varma årstiden. Växterna är flyttade inomhus under svalt väder. Om du väljer att plantera fred liljor utomhus i svalare klimat, sedan vara beredda att antingen gräva dem upp och övervintrar dem inomhus som krukväxter eller låt dem dö tillbaka och växt färska liljor för nästa odlingssäsong.

Överväganden

Ca 35 peace lily arter finns. De kommer från syd och Centralamerika men har fötts som krukväxter sedan den viktorianska eran. Avel och odling har resulterat i en mängd olika sorter. Clevelendii är den oftast hittas till salu i växthus och plantskolor. Andra typer som Flower Power har hög skaft blommor medan Wallisii visar upp många små blommor. Även om de varierar i storlek, form och blommande vana, klara alla arter och sorter bäst i temperaturer över 60 grader Fahrenheit.