Ta reda på storleken på en frånluftsfläkt för ett badrum

Badrum ventilationsfläktar ger ett utbyte av frisk luft in i rummet genom att dra lukter och bad- och ånga från rummet. Dagens stora badrummen finns en ännu större efterfrågan på god ventilation. Bra ventilation hjälper också eliminera mögel. Badrum ventilationsfläktar mäts i CFM, som är en förkortning för kubikfot per minut. Olika metoder kan användas för att beräkna den rekommenderade storleken av en badrumsfläkt ventilation. När dimensionering ventilation fläkt för ett badrum, är målet att producera åtta komplett förändringar inom en timme.

Instruktioner

•Measure längden på rummet. Om du mäter detta ensam och har svårt att hålla måttbandet på plats, bryta mätning i två delar och lägg dem tillsammans.

•Measure bredden på rummet. Igen, bryta sig in i två mätningar om du har problem med.

•Measure höjd från golv till tak. Runda upp till närmaste foten för enklare beräkning.

•Flera längd gånger bredd gånger höjd av väggen för att bestämma kubikfot av rummet.

•Divide kubikfot av 60, antalet minuter på en timme. Ditt mål är att uppnå 8 luftväxlingar per timme, vilket är varför du dela upp den kubikfot av 60 minuter.

•Multiply med åtta eftersom åtta luft ändringar per timme är ditt mål.

•Hitta en fläkt på din lokala järnaffär som ligger nära detta nummer; runda upp till högre nummer om möjligt.

Tips & varningar

  • Om rummet du mäter inte är kvadratiska eller rektangel, bryta det i avsnitt för att få längd och bredd mätningar av dessa områden. Multiplicera varje områdets längd gånger bredd gånger takhöjden att få kubik materialet för dessa områden. Lägg till områdena tillsammans för att komma med totalsumman för rummet. Luftväxlingar per timme för ett kök ventilation målet är 15. Det är 6 för alla andra rum i huset.
  • När du installerar en lång kanal som kör på utsidan, kan det påverka din dimensionering beräkning samt flera armbågar. Om så är fallet, kan du titta på avrundas uppåt till nästa största fan storlek. Om du har ett ångbad, kompensera bastu eller badtunna, för ytterligare fukt som dessa objekt producerar. En andra punkt att tänka är en katedral tak. Om taket är 8 fot lång på den låg slut och 10 fot hög på toppen, multiplicera takhöjd med en faktor 1,25 att kompensera.