Ta bort svavel fläckar på en trottoar från brunnsvatten

Om vattnet i din brunn är svårt och blir på din trottoar, lämnar det gula eller bruna fläckar med tiden. Fläckarna är ett resultat av svavel, kalk, kalcium, rost och andra mineraler på bra vatten. Att ta bort hårt vattenfläckar är näst intill omöjligt med regelbunden rengöring lösningar, men ett par vanliga hushållskemikalier kommer att bryta upp de mineraliska insättning fläckarna utan att skada trottoaren. Vinäger, ofta används som en rengöring, deodorizing och desinfektionsmedel agent, har ett innehåll som är stark nog att bryta upp hårt vattenfläckar.

Instruktioner

•Pour vit destillerat ättika på svavel fläckar. Låt vinäger blöt in cement i fem minuter för att bryta ner mineralerna i fläcken.

•Pour mer vinäger över fläcken och strö rikligt med borax. Borax hjälper bryta fläckar ner ytterligare och deras kristallin form kommer att fungera som en slipande skurande agent för att få in i alla små porer i cement.

•Scrub fläcken med en styv borste scrub pensel eller stålull. Om fläckarna är särskilt envis, Använd en metall scrub pensel.

•Skölj området helt med vatten. Att trottoaren att torka. Upprepa processen om några fläckar kvar.

Tips & varningar

  • Om fläckarna kvarstår, Använd en kommersiell kalk och kalcium remover som CLR eller Lime-Away.