Ta bort rostfläckar från asfalt bältros

Ta bort rostfläckar från asfalt bältros

Processen för att ta bort rost fläckar från asfalt bältros är relativt enkel, men det kommer ta lite tid, energi och vård för att städa ditt tak utan missöde. Välj en dag som är klart men inte för soligt och gör dig redo att arbeta. I slutändan måste att identifiera källan till rostfläckar för att lösa problemet permanent, men den faktiska rosta borttagningen kan slutföras i flera timmar.

Instruktioner

•Rengör av ditt tak. Detta hjälper dig att identifiera källan till rostfläckar (vanligtvis metall naglar håller bältros på plats) och även ta bort eventuella extra smuts och sot som försvårar rost avlägsnande. Först sopa av taket så att det framgår av löv, grenar och annat skräp. Använd sedan trädgårdsslangen för att skölja allt att få bort smuts, lera och uppbyggd. Om ditt tak är särskilt smutsig, kan du skrubba bältros med push kvasten medan du avspolning det.

•Treat rost fläckar med vinäger. Lägga vinäger i pumpen spruta och sätta på dina skyddsglasögon att hålla spray från blåser in i dina ögon. Spraya taket med ättika. Mätta bältros--speciellt de med rostfläckar. Innan vinäger torkar men efter det sitter på rosta för lite (ca fem till 10 minuter på en mulen dag), skura det med push kvasten eller scrub pensel. Arbeta dig över taket från vänster till höger och uppifrån och ned. I många fall, tar detta bort rost fläckar helt.

•Tackle tuff rost fläckar med oxalsyra. Blanda den syra, som kommer i pulverform, och vatten i pumpen spruta. Sätta på dina handskar och bära dina glasögon igen. Eftersom alla tillverkare är något annorlunda, se instruktionerna på paketet för specifika späda instruktioner. Spraya syran på bältros och lämna det där i mer än fem minuter. Du kan skura det efter fem minuter; skölj sedan området med massor av vatten från slangen.

•Skölj ditt tak. Ta bort alla rengöring agent rester, måste du att slang ner ditt tak. Du kanske även vill åter skrubba taket också använda push kvasten. Vid denna punkt, din rostfläckar bör vara borta och ditt tak bör vara bra som ny.

Tips & varningar

  • En tunn remsa av koppar vara installerad på överdelen av taket kan förhindra bildandet av rost på asfalt bältros.
  • Var noga med att bära halksäker skor, skyddsglasögon och handskar när du arbetar med ditt tak.