Ta bort lavar från en asfalt uppfart

Ta bort lavar från en asfalt uppfart

Lav är en typ av svamp som växer med bakterier eller alger. Det ser ut som en grov, pudrig fläck på en uppfart och färgen beror på var du bor. Lav Cologne omfatta vita, tans, brunt, grått, röda och gröna. Sporer hitta sin väg till små sprickor och sprickor på en asfalt uppfart och börja växa. Det frodas när dess intrikat balans av ljus och fuktighet är optimal och störande det avbryter livscykel och förstör tillväxt.

Instruktioner

•Sätt en trädgård slang till en flaska av mossa och alger killer. Ta bort skruvlock från algaecide och vrida slangen på flaskan. Mossa och alger killers finns också tillgängliga i klar att använda eller ett pulver blandas med vatten.

•Spray mossa och alger killer till lav-färgade området av uppfarten. Mossa och alger killers kommer i både kemiska och organiska former.

•Tillåt lösningen att förbli på asfalt ytan under den tid som föreskrivs av tillverkaren. Tid kan vara allt från 4 till 12 timmar beroende på märket. Detta gör att tiden för att lösningen skall döda lav.

•Spray på uppfarten med en trädgårdsslang utrustad med en högtrycks munstycke inställd den starkaste inställningen tills lav tvättar bort. Om borttagning är svårt, borste på uppfarten med en styv borst kvast lossa lavar och sedan återuppta sprutning. Använda högtryckstvätt om du har tillgång till en.

•Tillåt asfalten torka helt och sedan behålla mossa och alger mördare för att förhindra ytterligare tillväxt.

Tips & varningar

  • Efter rengöring lavar från asfalt ytan, överväga tätning i asfalten med en uppfart sealer. Tätningsmedel täta små sprickor och skrevor och förhindra sporer från bosätter sig i och växer.