Ta bort kåda beläggning från trä

Trä är känsliga för vatten. Om för mycket vatten blir till dess porer, det kommer att suga in i träet och så småningom avdunstar det. Detta orsakar träet att torka ut och spänne, varp och spricka. Skydda trä genom att täcka den med ett lager av harts. Detta är speciellt vanligt när att göra trä kanoter och paddlar eller någon genomföra som kommer att vara i direkt kontakt med vatten. När kådan slits ut eller börjar gul eller spricka, ta bort det med färgborttagningsmedel så att du kan ersätta den.

Instruktioner

•Soak en ren trasa i aceton och gnugga det över harts beläggning om du bara tillämpas det och vill ta bort den. Om kådan har redan torkat kommer detta inte arbete att ta bort den.

•Placera på handskar, skyddsglasögon och en mask. Öppna fönster i rummet för att ventilera din arbetsyta eller arbetar utanför om möjligt.

•DIP en pensel i färgborttagningsmedel och borsta det över ytan av trä. Pensla med säden så att det finns ett tjockt lager av färgborttagningsmedel över hela ytan. Använd en pensel du inte misstycker kasta bort så färgborttagningsmedel kommer att förstöra den. Använda tung trehjulig strippa för vertikala ytor och flytande strippa för horisontella ytor.

•Let färgen tunnare sitter enligt tillverkarens instruktioner. Denna mängd tid varierar beroende på vilken typ av färgborttagningsmedel som du använder.

•Scrape av harts och plast färgborttagningsmedel med en paint skrapa. Skrapa i riktning mot trä och vara försiktig med att skrapa.

Tips & varningar

  • Håll barn och husdjur borta från området medan du arbetar, som färgborttagningsmedel är extremt giftigt.