Ta bort fläckar från lädersäten

Ta bort fläckar från lädersäten

Om du har lädersäten i bilen eller hemma, är det troligt att måste du ta bort fläckar från tid till. Läder är en naturlig, porösa material som dämpar fläckar om de är kvar obehandlat. Grundläggande förnödenheter från hem är oftast allt som behövs för att ta bort en mängd fläckar från läder. För bästa och enklaste borttagning av fläckar från dina lädersäten, agera snabbt för att säkerställa att fläcken inte blöta ner i porerna i lädret.

Instruktioner

•Placera en pappershandduk under krita eller ljus vax fläckar på din lädersäten. Värm en kläder järn till inställningen låg och gnugga järn, fram och tillbaka över hushållspapper ovanpå krita eller vax. Ändra pappershanddukar, om det behövs, och fortsätta att järn tills du har överfört alla krita eller vax fläcken till pappershanddukar.

•DIP en bomullspinne i gnugga alkohol för att ta itu med bläck eller markör fläckar. Torka försiktigt gnugga alkohol på bläck fläcken, i riktning av bläck. Ändra till en ny bomullspinne fuktad med tvättsprit, om det behövs.

•Torka platsen för din lädersäten där bläcket fläcken var med en ren trasa, doppade i vanligt vatten. Detta kommer att ta bort gnugga alkohol från ytan och hindra den från att torka ut din lädersäten.

Kulglass upp någon mat eller dryck ämnen på din lädersäten med en sked. Ta bort så mycket innehåll som möjligt.

•Mix 1 tsk milt handdiskmedel med 1 dl varmt vatten. Doppa en trasa i en tvållösning och använda den för att rengöra platsen för mat eller dryck fläcken på din lädersäten.

•Skölj din lädersäten med en annan ren trasa, fuktad med vanligt vatten. Torrt med en ren handduk.

Tips & varningar

  • Återfukta din lädersäten med ett läder balsam efter rengöring eller fläck borttagning.
  • Skura orsakar ofta en fläck att sprida; torka försiktigt, blot eller badda för att ta bort fläckar från dina lädersäten.