Ta bort en uteplats dörren lås församling

Ta bort en uteplats dörren lås församling

Altandörrar släpper in massor av naturligt ljus, vilket utomhus i. Altandörrar ger också en bekväm utförselstället från ditt hem din utanför uteplatsen. Normalt är hälften av uteplats dörren församlingen stillastående, medan de återstående halva bilderna på spår inbyggd i dörrkarmen. När stängt kan altandörren låsas. Trasiga eller slitna Uteplats dörrlås kan vara en säkerhetsrisk. En ersättare Uteplats dörrlås kan installeras när den befintliga enheten tas bort från dörren.

Borttagning förberedelse

Kontrollera med din lokala home center eller järnaffär för att avgöra om ett byte lås för din uteplats dörren måste beställas särskilt. Borttagning av befintliga låset innan du fà ¥ en ersättningsskiva kan kräva att du installera om den befintliga lås. Kontrollera den lokala väderprognosen så du kan välja en mild dag att ta bort låset, eftersom du kan behöva lämna dörren öppen för en period när du ta bort den befintliga lås eller installation av en ersättare.

Borttagning av lås

Det är mycket lättare att utföra denna uppgift med uteplats dörren på glänt några inches. Detta gör att du kan nå båda sidor av dörren samtidigt. Skruvarna som säkert både lås faceplates på varje sida av dörren finns på insidan står inför dörren. Lossa-- men ta inte bort--skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Detta förhindrar frontplåten på motsatt sida från att falla ut genom dörren av misstag. Håll frontplåten med ena handen samtidigt som att ta bort skruvarna med den andra. Ta bort båda ansikte plattor från dörren. Du bör vara kvar med ett tomt hål i dörren.

Förbered fjärrinstallation

Spara det gamla uteplats dörrlåset så du kan jämföra det med den nya enheten att ersättning låset kommer att fungera. Några ersättare Uteplats dörrlås kommer med olika längder av spärren krokar, och rätt längd av spärr krok måste skruvas till nya lås innan den kan installeras. Jämföra längden på spärren kroken på nya låser med den gamla lås spärren krok. Om de inte matchar, ta bort kroken på nya dörrlåset genom att ta bort fästskruven med en stjärnskruvmejsel. Placera i lämplig storlek spärr krok på låset och dra åt skruven. Se till att spärren kroken på nytt låsa står inför samma riktning som kroken på gamla låset. När du är klar, ska spärren hakar på nya och gamla lås vara identiska i längd och vänd åt samma håll.

Installera nya lås

Frontplåten som innehåller spärren kroken på nya låset måste vara placerad så att spärren kroken står inför i riktningen som dörren stängs. Du kan behöva infoga kroken i dörren i en vinkel så att kroken sticker ut genom hålet i kanten av dörren. När frontplåten sitter spola med dörren, kan motsatt plattan placeras. När skruvar är åtdragna, bör båda halvorna ordentligt fast på dörren.