Ta bort cigarett lukt från läder

Ta bort cigarett lukter från läder kan vara en ganska komplicerad process eftersom din framgång bestäms i hög grad av hur känslig du är till rökiga doften. Det finns många naturliga sätt att minska och eliminera dessa obehagliga lukter över tiden, dock och du kan förmodligen undvika att betala för en professionell läder rengöring med lite uthållighet.

Instruktioner

•Mix OxiClean, sköljmedel, vatten och blekmedel tillsammans i hinken. Du kan också blanda dem i diskhon så länge du torka det grundligt före och efter användning. Den granulerad OxiClean måste upplösas helt innan du går vidare. När du har blandade allt, kan du Fyll en sprayflaska med blandningen.

•Känn mixen på ett litet område av läder. Du kan spraya den på en rengöring trasa eller direkt på lädret, som du föredrar. Du bör skrubba lilla plåstret och sedan låta det sitta i 24 timmar. Titta efter tecken på missfärgning. Du bör inte förvänta att märka någon förbättring i lukten i nuläget.

•Spray ett litet område av läder med spray. Hålla sprayflaska minst 6 inches från tyget så att du inte dränka det. Använd en ren trasa för att gnida lädret. Rengöring blandningen bör genomsyra läder och faktiskt ta bort lukten. Fortsätta besprutning och gnugga tills du har täckt hela området av läder. Om det är en handväska, jacka eller stövlar, då ska du göra såväl insidan som utsidan.

•Tillåt fuktad lädret att torka helt. Detta tar ca två timmar på mest. Vid denna punkt, bör lukten borta. Om inte, kan du upprepa processen.

•Throw nyligen rengjort läder objektet i torktumlaren på låg värme med en Woolite torktumlare ark. Lämna inte det i torktumlaren i mer än 10 minuter. Detta kommer att bidra till att avlägsna någon kvardröjande lukt och kommer att fräscha upp lädret. Se till att lädret är helt torr innan du gör detta.