Svarta prickar på bladen av björkar

Svarta prickar på bladen av björkar

Björkar trolla en bild av de norra skogarna i USA, även om infödda Björk arter återfinns i nästan alla stater. Europeiska vitt, papper, rött, flod och vatten Björk träd är bland de exemplar som oftast odlas i landet, och alla är mottagliga för ett antal blad sjukdomar som ger svarta fläckar.

-Svamp Leaf sjukdom

Bladen av en Björk och de flesta andra lövträd är mottagliga för ett stort antal svamp leaf sjukdomar som ger svarta fläckar på bladen. De flesta av dessa är aktiva från juni till augusti och Visa som runda, kantiga eller oregelbundet formade fläckar med en mörk brun eller svart färg. Dessa sjukdomar normalt våren till liv och överförs lättast under perioder av varma, blöta vädret som stänk regnvatten och hög luftfuktighet möjliggör överföring av svampen till bladen och intilliggande anläggningar.

Typer

Namnen på dessa blad sjukdomar varierar kraftigt beroende på deras specifika svampens ursprung och de exakta formerna av skador de orsakar. Namnen på svampsjukdomar som orsakar svarta prickar på bladen av björkar inkluderar anthracnose, svart fläck, leaf blister, skorv, skott-hål och tar plats. De svarta fläckarna kan vara upphöjd eller slät, Matt eller glänsande och ibland omgiven av en kantlinje eller halo i olika färger, från lila till gula eller röda.

Symtom

I vissa fall blivit de svarta fläckarna gradvis större, sammanslagning för att täcka hela Björk blad. I andra, kan svarta fläckar bara döda vävnaden och falla bort, ett symptom på skott-håls sjukdom, en svamp sjukdom som lämnar efter sig en samling av bladverk som visas som om det har varit fullt av skottlossning. Beroende på specifika svampen, kan små svarta fruiting kroppar, sporer av den sjukdom som sedan spred sig genom vind och regn, bilda i centrera av de svarta fläckarna.

Skador

En annan svampsjukdom kallas sooty svartmögel drabbar Björk lämnar när insekter lämnar bakom honeydew--klibbig avföring--som lockar en svamp som täcker bladen med en svart, sotiga pulver. De flesta av de svarta fläckarna på en Björk blad orsaka främst estetiska skador, men de kan tvinga trädet förtidigt avlöva och förlora övergripande vigor. Detta gäller särskilt om sjukdomen angriper ständigt trädet under en period av flera år efter varandra.