Svampen sjukdomar av Camellia

Svampen sjukdomar av Camellia

Camellia är en långsamt växande, attraktiv buske med mer än 2.300 sorter. Den producerar glänsande, mörkt gröna blad och kan nå mogna höjder upp till 25 fot. En syra-älskare, camellia blommar färgglada, doftande blommor från vintern igenom våren. Denna escarolesallat vintergröna trivs bäst i sur, näringsrika platser som är skyddade från hårt väder element. Men mottagliga för flera svampsjukdomar, svarar camellia bra på behandlingar när påbörjas vid första symtom.

Kronblad Blight

Kronblad blight är en aggressiv sjukdom som är mest aktiva under fuktiga, fuktiga perioder av våren. Den camellia infekterade blommar utveckla små bruna fläckar som växer till större bruna och gula fläckar. Även om de infektera Blom visas vissna och skämda, torkade kronbladen förbli intakt och avlöva från camellia. De infektera Blom bära ytterligare svampsporer som orsaka sekundära infektioner till camellia och omgivande vegetation.

Sooty Mold

Sooty mold är en kosmetisk svampsjukdom som angriper ytan av den camellia bladverk. Sporer av luftburna sjukdomen tillmäta den honungsdagg som ackumuleras på lövverket. Honeydew framkallar till följd av insekter livnär sig på bladen. De angripna bladen utveckla mörk svamp trådar eller mycel, över ytan. Även om denna svampsjukdom inte skadar bladverk, förhindrar mycel luft och solljus från att nå bladen. Denna brist på ljus och luft orsakar camellia att uppleva tillväxt stunt, ramorum och vissnesjuka.

Leaf Gall

Leaf gall infektioner är mest framträdande under våren. -Svamp sporer rikta den camellia unga blad orsakar det att utvecklas till tjock, förvrängda blad med en rosa-grön färg. Undersidan av bladen håller vita lager av sporer som orsaka sekundära infektioner. När sporer släpps, infekterade lövverket wilts och svartnar innan defoliating från camellia. Om fula, orsakar leaf gall infektioner inte allvarlig skada på camellia.

Kräfta

Kräfta är en skada sjukdom som gradvis dödar camellia. Gynnar de svala, våta perioderna av våren och hösten, infektera dessa sporer camellia genom sina sår. Den camellia bladverk blir tråkig och gulnade innan vissnande och vrida rödbrunt. Cankers utvecklas kring grenarna, stjälkar och basen av busken. Cankers långsamt gördel och strypa områden, orsakar ramorum och tillväxt stunt.

Rotröta

Phytophthora rotröta är en lång-levande, jord-burna sjukdom som kan leva i flera år i jorden utan en värd att infektera. Denna sjukdom riktar den camellia kärlsystemet och infekterar buske genom sitt rotsystem. Det infektera vaskulära systemet blir begränsade och oförmögen att röra vatten och näringsämnen i hela busken. Den camellia bladen blivit tråkig och missfärgade före vissnande och faller från busken. Den infekterade busken erfarenheter också förlust av kraft och ramorum tills camellia är överväldigad av infektion och dör.

Vård

Hålla den camellia plantering område fritt från skräp och avlövning att hålla svamp spore befolkningen nere. Behandla infektioner omedelbart vid första tecken på infektion. Ta bort alla sjuka områden från busken med skarpa, steril sax. Alltid sterilisera saxen mellan varje snitt att förhindra spridning av sjukdomen till friska områden. Kassera sjuka gräsklippet i papperskorgen. Använd inte gräsklippet för kompost och Bränn inte, eftersom dessa åtgärder kan sprida sjukdomen till friska buskar och buskar. Spraya den tuktade camellia grundligt med en svampdödande behandling. Tillämpa fungicid enligt paketets anvisningar för att förhindra ytterligare skada för camellia.