Stockhus reparation leveranser

Stockhus reparation leveranser

Stockhus är vanligen tillverkade av grova timmer som är känsliga för röta och andra skador under lång tid. Om din stockhus visar tecken på skada, finns det ett antal produkter och material som du kan använda för att reparera den. Vissa produkter får bäst tillämpas av en professionell på grund av svåra tillämpningsmetoder eller toxicitet.

Fläcken och tätningsmedel

Om ditt hem exteriör loggar bara börjar Visa slitage från vittring, ljus sprickbildning eller blekning, tillämpningen av en kvalitet trä fläck och tätningsmedel kommer att bevara dem och förhindra ytterligare skador, enligt det här gamla huset. Välj en produkt med en mildecide i det, eller tillämpa någon form av mildecide under övriga produkter. Mögel tillväxt kan leda till allvarliga röta som kan äventyra den strukturella integriteten av ditt hem. Fläcken kommer att ändra färgen på ditt hem, om inte du matcha den befintliga produkten, och det kan mörkna över tiden. Kontrollera att ditt hem daubing material, om någon användes, kan motstå tätningsmedlet du har valt att använda utan sprickbildning.

Epoxi trä konsolidering produkter

Stockar med stora eller djupa sprickor eller med kan begränsad röta, ofta repareras och lappat med särskilda epoxi trä konsolidering. Epoxy produkter arbete att försegla trä och skapa ett starkt stöd för den återstående delen av stocken. Vissa produkter kräver tillämpning av en speciell harts-baserad primer under epoxin att korrekt följa trä, enligt ruttna läkare. Välja en produkt som kan blandas med sågspån om du planerar att fylla stora områden av en logg, eller kan du sluta spendera mer på konsolidering material som det skulle kosta att byta ut loggen alldeles.

Wood pluggar

Om strukturella loggarna i ditt timmerhus har sprickor eller ruttna ställen i dem, är klippa en speciellt vältränad trä plugg och omger det med epoxi det bästa alternativet. Denna metod kallas trä skarvning. Förfall måste skära och rensas ut. I trä kontakten måste skäras från ett träd av samma art, och säden ska köras i samma riktning. Installera en ny trä plugg när förfalla märks först kan förhindra att behovet för att ersätta en hela loggen.

Chinking och Daubing material

Loggarna som utgör ett stockhus är oftast bara grovt huggen, lämnar små mellanrum mellan dem. Chinking och daubing material tätar dessa luckor och förhindra att fukt, skadedjur och kall luft kommer in i hemmet. Chinking består av små bitar av trä, sten eller flexibelt material som säckväv och jute att fylla i luckorna. Daubing, i form av en hård torkning pasta, tillämpas sedan över den chinking. Daubing sprickor så småningom på grund av vittring och skifta av hemmet. Historiska bostäder kan kräva en mer traditionell formulering, men moderna timmerhus kan vara nytt daubed med en blandning av kalk och Portland cement.