Steg att plantera Morning Glory från frön

Steg att plantera Morning Glory från frön

Morning glory är en mycket omtyckt årliga vinranka finns i färgerna blå, lila, vit, rosa och röd. Dessa kraftfulla odlare kan nå 10 fot, som snabbt täcker en vägg, staket eller annat stöd. Trumpet-formade Blom pågå endast en dag, men en anläggningen kommer att producera många, många blommor.

Att hitta en plats

Morgon härligheter kommer att växa i nästan alla jord, och föredrar faktiskt en dålig jord. Gödsling är inte nödvändigt, och kan uppmuntra leaf tillväxt på bekostnad av blomma produktion. De föredrar full sol, men tål ljus skugga. De gör bra med ett genomsnittligt belopp av nederbörd, så extra vattning är inte nödvändigt om inte förhållandena är mycket torr. Måste du ha någon form av stöd för vinstockar växa på.

Förbereda för inomhus planteringsjord

Om du planterar inomhus eller sådd direkt i trädgården, det finns två saker kan man göra för att förbättra grobarheten, enligt FineGardening.com. Morning glory frön har en hård rock, är det bra att blöta ner fröna i varmt vatten över natten innan du planerar att plantera dem. Du kan också använda en nagelfil lätt Nick utsäde pälsen innan du ställer in dem i blöt. Plantera omedelbart efter blötläggning dem.

Morgon härligheter ogillar omplantering, så den bästa behållaren för inomhus plantering är enskilda torv krukor. Dessa organiska behållare kommer naturligt sönderfaller och kan placeras i rätt jord tillsammans med anläggningen vid plantering tid, så att rötterna förbli ostörd och anpassa sig till den nya platsen snabbt.

Börja inomhus

Planera att börja din morgon ära frön inomhus om fem till sex veckor innan sista frost. Varje frö i sin egen behållare fylld med planteringsjord medium, ca en fjärdedel tum under toppen av smutsa. Plantera behållare bör hållas på en varm plats (68-77 grader Fahrenheit). Ljus är nödvändigt för morning glory vinstockar att gro och plantor bör hållas i ett soligt läge. Hålla jorden fuktig men inte vattenfylld.

Grobarhet tar ungefär en vecka. Plantorna kan växa tillräckligt hög för att de börjar leta upp något att klättra på. Om detta skulle hända, försiktigt peta en kvist eller tunn plantera stöd i marken bredvid varje planta, att vara försiktig med sina rötter. Detta ger mycket liten vinstockar ett stöd att klättra tills det är varmt nog att plantera den utanför.

Ungefär två veckor innan du planerar att plantera de morgon härligheterna utanför, börjar härda ut plantorna--, acklimatisera sig gradvis dem till utomhus författningarna. University of Minnesota förlängning rekommenderar att placera dem utomhus på en plats skyddad från vind och full sol ett par timmar under eftermiddagen värme. I slutet av två veckor, om vädret tillåter kommer de vara redo att planteras utanför permanent. Placera växterna 6 till 12 inches isär, och på samma nivå de växer i sin behållare. Vatten i brunnen.

Start i trädgården

Morning glory frön kan planteras direkt i trädgården när faran för frost har gått. Plantera frön 6 till 12 inches isär och 1 tum djup. Hålla jorden fuktig men inte blöt under grobarhet, som tar ungefär en vecka.