Stängslet Post hål alternativ

Stängslet Post hål alternativ

Om du behöver ett staket, är ingenting ganska så enkelt som gräva hål, ställa in inlägg och fästa det staket materialet för att slutföra den. Ibland gräver ett hål är dock bara omöjligt. Kanske marken är alltför steniga, du måste sätta upp ett staket på en asfalterad yta eller du bara vill ha ett tillfälligt staket som du kan flytta runt efter behov. I dessa fall behöver du ett alternativ till ett post hål.

Betong och däck

Bygga en robust staket från däck och betong, som är en nontip utilitaristiska staket. Det är inte särskilt lockande, men en trevlig sak om detta staket är att det använder sig av gamla däck som annars skulle gå till en deponi. För att konstruera det, häll betong runt tillfälligt stagade vinkelrätt stängselstolpar av långa rör eller trä placerad i mitten av däcken som de sitter horisontellt på platt mark. När betongen härdar, bifoga kedjelänk eller svetsad tråd stängsel mellan de färdiga inlägg. Du kan ersätta 5-gallon hinkar om däck inte är tillgängliga.

Korsade trä baser

Detta alternativ kräver bara skrot trä och några spikar eller skruvar att göra inlägg. Bästa användning är som ett tillfälligt stängsel för att skydda växter, som en utomhus lekhage för valpar och så vidare. För att stödja varje upprätt post, skruva eller spika ett "X" tillverkade av korslagda brädor under mitten av inlägget. För att hålla brädorna från gunga, spika skrot block under översta styrelsen i varje ände så de sitter nivå med botten styrelse. Bifoga lätta svetsad tråd eller plastnät på inlägg att slutföra den.

Split Rail Fence

Detta staket stil--kallas ibland en mask, orm eller stack staket--använder inga inlägg hål. Det utvecklades bland tidiga amerikanska pionjärer som ett sätt att skapa starka staket i områden med lite jord att stödja inlägg. Det är en vacker, rustika tillägg till land eller stuga stil hem. Konstruktion är en omväxlande travar av rails sicksack mode direkt på marken. Fukt och röta är potentiella kan vara ett problem, stödja rälsen i varje hörn på en platt sten eller betong block att undvika direkt kontakt med marken. Cedar eller locust skenorna är bland mest röta resistenta skogen för detta traditionella nr-håls staket.

A-ramar

Göra enkla A-frames från lager virke av fästande ändarna tillsammans och sprider ut de motsatta ändarna att skapa två ben av en inverterad triangel. Spika en Korsningsstycke mellan ben i botten för att slutföra triangeln. Bifoga en lång bit virke mellan mitten av botten Korsningsstycke och toppen på triangeln för att göra inlägget. Bygga så många bildrutor som behövs för att skapa ett staket av önskad längd, och avsluta det genom att fästa tråd eller styrelsen stängsel till upprätt inlägg dem emellan.

T-inlägg

Enklaste av allt är den metall T-post används för att begränsa boskap eller staket en trädgård. Bara dunka insatserna i marken och bifoga elstängsel, svetsad tråd eller annan tråd stängsel material direkt till inlägg. Alpharubicon (se referenser nedan.) omfattar vissa grundläggande information om hur du ställa in och underhålla T-post staket.