Spruce Vs. Pine Vs. granträ

Spruce Vs. Pine Vs. granträ

Byggprojekt, kräver oavsett om det är ett hus eller ett musikinstrument, olika typer av trä. Ingen två typer av trä är samma, om arter inom en grupp kan vara liknande i textur, vikt eller utseende. Barrträd som tall, Gran och ädelgran, alla har liknande egenskaper men också olika egenskaper som gör dem idealiska för användning i olika projekt.

Identifiering

Tall, Gran och barrträd är alla barrträd. De identifieras lätt med sina barr och kottar med frön, som lövträd har blad och olika former--såsom ett ekollon--med frön istället. Tallar har nålar som kluster i grupper om två, tre eller fem och jet utåt från grenar, medan Gran och ädelgran träd funktionen nålar som är individuellt kopplade till grenarna. Dessutom är kottar woody med en styv exteriör, medan Gran kottar är tunnare och mer flexibel.

Fördelar och nackdelar med Spruce trä

Gran har en rak ådring. Det är en ljus, mjukare trä, men det fungerar bra för grundläggande byggprojekt. Granar som har tillåtits växa och mogna har befunnits ha akustiska egenskaper, gör trädet bättre lämpade för användning vid konstruktion av musikinstrument som gitarrer, violiner och pianon. Gran kan också användas att bygga flygplan paneler och båtbottnar, stegar och åror. Gran är dock känt att ruttna enkelt, svälla enkelt och också bränna enkelt.

För- och nackdelar av fura

Furu är ett extremt mjukt trä som är kända för att buckla och skada lätt. Många tallar har skördats överdrivet för deras trä, vilket resulterar i virke från yngre, omogna pines. Pine är mycket lätt, men vissa arter blir tyngre än andra. Arten kan göra hela skillnaden i vad projektet trä används för, så mjuk tallar inte kan användas för att göra gitarrer medan en hård tall som digger tall kan användas att skapa en gitarr framgångsrikt.

Fördelar och nackdelar med granträ

Granträ kan gå Hursomhelst och vara idealisk för användning i byggande eller undermåliga och oönskade, beroende på Art. Douglasgran woods är starka och perfekt, med raka korn som är ett resultat av långa, raka stammar. Deras trä är fjädrande och därför ett favorit val för många människor i olika branscher. Den tät Gran ådring gör den idealisk för användning i konstruktion, eftersom det håller en spik bra och kan användas för golv, fönster, paneler, trim och dörrar. Gran används också i plywood av både hög och låg kvalitet.