Sorter av Bush lila i British Columbia

Sorter av Bush lila i British Columbia

British Columbias USDA rekommenderas plantering zoner täcker ett brett spektrum från 0 till 8a, men hård frost skador vanliga lila buskar. Sorter av bush lila i British Columbia, såsom hybrider av Isabella Preston, blomma senare på våren, att undvika skador på knopparna. Odlare producerar många härdiga syrener genom korsningar med Syringa Vulgaris, det latinska namnet för gemensamma lila växten.

Syringa x Prestoniae (Preston Hybrid lila)

Syringa x Prestoniae är en snabbväxande doftande buske med en rundad form. Anläggningen växer till en höjd av mellan 5 och 8 fot. Växter producerar blommor i slutet av våren, blommar två veckor senare än vanligt lavendel sorter. Användningsområden för denna lila inkludera häckar liksom följeslagare växter för den rosa Rosa Rugusa som blommar samtidigt. Växter behöver en väldränerad plats som tar emot sex eller fler timmar i solen en dag att producera knoppar. Knopparna på dessa växter öppna som gemensamma och franska lila sorter Slutför blommande. Preston sorter är härdiga till USDA zon 2 och kännetecknas av långa, smala ovala blad. Sanna Vulgaris och Hyacinthefolia sorter har hjärtformade blad och sina blommor är kortare och mindre tubulära. En annan skillnad mellan dessa sorter och tidigt blommande syrener är doften; Preston mängd besitter en lättare doft.

Fröken Kim (Syringa Pubescens Subsp. Patula)

Denna Syringa sort är känt kommersiellt som Miss Kim, en härdig medelstora, lågt underhåll och kompakt lila buske med rosa till lila blommor och rött till Bourgogne falla färg. Det är ursprungligen född i Korea och Kina och relaterade till Manchurian syrener. Växter växer långsamt och kräver direkt sol; de är härdiga till USDA zoner 2b. Fröken Kim syrener tolerera en mängd jordar från torra till fuktig. Användningsområden för denna sort är gränser, där den maximala höjden 8 fot lång beskärs till 4 fötter. den behöver inga växter framför att täcka kala nedre grenarna, eftersom lövverket sträcker sig till marken. Växter är också lämpliga för landskapsplanering användning på platser som köpcentra, parkeringsplatser och längs vägar, där de tål föroreningar bra.

Miss Canada

Miss Canada är ett slutet av våren och försommaren blunder med långa, oval medium till mörkt gröna blad och rosenröda knoppar som producerar doftande ljust rosa blommor. Växterna är härdiga i USDA zoner från 2 till 7, växa till mellan 6 och 12 fot lång och kräver väldränerad, rika jord och full sol blomma. Trädgårdsmästare med sura jordar Lägg kalk runt basen av dessa växter att se till att de blommar. Miss Canada är en lämplig lila för container trädgårdsskötsel och mycket attraktiv för kolibrier och fjärilar. Miss Canada är en lila skapad av Dr W. A. Cumming, som byggde på arbetet av tidigare kanadensisk lila pionjärer.