Snabbt växande vind & sekretess träd

Många olika träd är snabbt växande eller toleranta mot vinden eller bra privatlivet skärmar men några träd alla tre. De bästa integritet och vindskydd träd är ofta evergreens, som inte förlorar sina löv och ge skydd året runt. Välj rätt snabbt växande vindskydd och sekretess träden för ditt landskap utifrån trädets specifika krav på jord, solljus och klimat. Om du väljer ett träd skriver som har bäst lämpade för din specifika landskapet, du kommer att spendera mycket mindre tid vårdar trädet och felsöka problem.

Österrikiska furu

Den österrikiska tall, eller Pinus nigra, är väl lämpade för odling i landskap i USDA härdighet zoner 4 till 7, njuter av kallare vintrar och tolerera temperaturer ner till-25 F. österrikiska pines har en hög tolerans för torka, alkaliska jordar och salt. Växande 40 till 60 fot lång med en öppen, fördelande krona och platt topp, denna tall bildar en fast skärm, blockera vind och skapa avskildhet. Du kan plantera österrikiska tallar på en plats med solsken och torra till fuktig men väl dränerande jord.

Dawn Redwood

Metasequoia glyptostroboides, eller dawn redwood, är en stor, pyramidal-formade träd som växer bäst i USDA härdighet zoner 4 till 8. Dawn redwoods är bland de snabbast växande vintergröna träd, når 75 till 100 fot i höjd. Barken är också attraktiva, med rödbrun färg och fissured, strimlad konsistens.

Du kan plantera dawn redwoods som en skärm på en plats med solsken och fuktig till våt men väl dränerande jord. Dawn redwoods njuta av jord som är något surt. Den största nackdelen med att plantera dawn redwood träd är deras stora mogna storlek, vilket ofta gör dem olämpliga för mindre gårdar och urbana landskap.

Östra tuja

Även kallad amerikansk tuja, norra vit ceder eller Thuja occidentalis, är den östra tuja en populär landskap träd används för privatlivet skärmar. Dessa träd är härdiga i zon 3 till 7, njuter av svalare klimat och tolerera vintertemperaturer så kallt som-35 F. växer 20 till 40 fot lång med vintergröna nålar, östra arborvitaes finns i många olika odlade sorter, varav de flesta har brett pyramidal till något columnar former.

Östra arborvitaes är tuff träd som tål packad jord, våta platser, alkaliska jordar och torka. Idealiska plantering platsen för östra arborvitaes är en plats med solsken och fuktig till våt men väl dränerande jord.

Östra röd ceder

Östra röd ceder, eller Juniperus virginiana, är en medelstora träd med ett smalt pyramidal form som växer 40 till 50 fot i höjd. Östra röd cedars kan växa i en rad olika klimatzoner, växer i zoner 4 till 9. Dessa barrträd är älskade för sin vintergröna nålar som vänder lila under vintern och deras blåaktig grå dekorativa frukter.

Östra röd cedars tål mycket kraftiga vindar, torr och alkaliska jordar och salt. Även om den östra röd cedern är faktiskt en art av enbär, kan det fortfarande vara en värd för cedar - apple rost sjukdom.

Gran

Gran, eller Picea abies, är en attraktiv och populär landskap träd som växer 40 till 60 fot lång med en pyramidal form och hängande grenar. Lämplig för landskap i zonerna 3 till 7, Gran träd gör utmärkta privatlivet skärmar och vind hinder. Plantera din Gran träd i en sida med solsken och fuktig men väl dränerande jord som är något surt. Du kan köpa vissa typer av dvärg som växer i en buske-liknande form och passar bättre för mindre gårdar.

Röd tall

Röd tall av arten Pinus resinosa växer 50 till 80 fot lång och är bäst för landskap i kallare regioner i zonerna 3 till 6. Om du har en torr plats, är röda tallen en av de bästa valen för att bilda en vind eller privatliv skärm. Red pines som torra jordar – men inte packad lerjord – och fullt solljus. Eftersom detta är ett större träd, är röd tall inte ett bra val för mindre gårdar.