Snabbt växande buskar som växer i våt eller torr jord

Snabbt växande buskar som växer i våt eller torr jord

De flesta buskar har bestämd preferenser när det gäller markfuktighet, men det finns några intressanta buskar kan anpassas till både våta och torra förhållanden. Oavsett om du plantering i ett område omfattas av säsongsmässiga översvämningar, eller bara intresserad av buskar som tål periodiska torka, det finns flera buskar som växer bra, oavsett om deras rötter är våt eller torr.

Röd-vide hundkäx

Röd-vide hundkäx (Cornus sericea, även känd som C. stolonifera) är en nordamerikansk infödd. Det är extremt kallt-toleranta och är härdig i hela amerikanska jordbruksdepartementet växt härdighet zoner 2 till 8. Denna lövfällande buske växer 6 till 12 fot hög och bred. Den har vita blommor i slutet av våren, följt av vita bär i början av hösten. Röd-vide dogwood är särskilt slående i vinterlandskap, när den ljusa röda grenar stå. Röd-vide dogwood naturliga habitat är våtmarker, plantera expert Michael Dirr konstaterar att det är extremt anpassningsbar till markförhållanden, inbegripet torr situationer såsom vägkanter och parker.

Butterfly Bush

Fjäril buskar (Buddleia davidii) är lövfällande buskar värderas för sina lång säsong av blom, från tidig sommar till frost. Plantera fjäril buskar i full sol för bästa blomning. De doftande blommorna liknar syrener. Blommor produceras ny tillväxt. Buskar nå 5 till 10 fot, med liknande bredd. Sorten Black Knight är en kraftfull odlare med mörkt lila blommor. Harlequin sport röd-lila blommor och grönt och vitt, brokiga blad. Vit bukett har vita blommor med en orange i halsen. Som namnet antyder, älskar fjärilar att besöka denna buske. Buddleia är härdig i zon 5 till 9. Det kan växa mer som en perenn i de kallare regionerna i sitt sortiment, dör tillbaka för att jord nivån efter ett hårt frysa, men det sänder ut kraftig ny tillväxt under våren.

Svart Aronia

University of Illinois rekommenderar svart Aronia (Aronia melanocarpa) för både våta och torra förhållanden. En infödd buske, svart Aronia har även små, vita blommor på våren, och mörk lila frukt på sensommaren och hösten. Bladen vänden wine-rött på hösten. Plantera svart Aronia i full sol eller halvskugga. Den är härdig i zon 3 till 8.

Gemensamma Ninebark

Gemensamma ninebark (Physocarpus opulifolius) är också känd som östra ninebark. Denna 10-fot lång och -bred buske växer bra i antingen våt eller torr jord och i sura eller alkaliska förhållanden, enligt Oklahoma University. Peeling Barken på äldre stammar lägger intresse till vinterträdgårdar. Ninebark har vita blommor i slutet av våren och skinande röd frukt på sommaren. Den är härdig i hela zoner 2-7.