Snabbast växande grönsaksfrön

Färska, näringsrika råvaror är belöningen för växande din egen köksträdgård. Men om du är angelägen om att prova några av frukterna av ditt arbete, kan du inte vill vänta för din trädgård att mogna. Om du är en otålig trädgårdsmästare, titta specifikt för grönsaker, en snabb utsäde-till-skördetid. Dessa grönsaker nå mognad snabbare, så att du kan njuta av din trädgård bounty förr.

Bladgrönsaker

Denna kategori omfattar Sallad greener, spenat, greener senap och orientaliska gröna. Dessa växter alla gå från frö till skörd inom 40-50 dagar. De växer så snabbt, i själva verket att de är kända som "tunga mataren." Detta innebär att de kräver massor av vatten och gödningsmedel för att hänga med deras snabba tillväxt.

Squash

Squash fröna är stora och växer snabbt. Nycklarna till framgång med squash är solsken, vatten och gödningsmedel. När dessa saker, kan squash avverkas på 40 till 60 dagar efter sort. Sommar squash, gul squash, pattypan squash, zucchini och spaghetti är bara några sorters squash att växa i din speedy trädgård.

Rädisor

Rädisor lägga till en pop av smak i sallader, soppor och även smörgåsar. Litenhet gör dem idealiska för container trädgårdsskötsel. När planterade från frö, är rädisor redo för skörd i så lite som 22 dagar, beroende på sort. Vatten dagligen, att hålla jorden fuktig men aldrig blöt, för bästa tillväxt resultat.

Salladslök

Lök är lök med grön, gräs-liknande toppar. Topparna är hackad och läggas till soppor, sallader och även som garnering på bakad potatis. Kallas även grön lök, salladslök är faktiskt bara en sort av lök som ännu inte uppnått mognad. Beroende på sort av schalottenlök utsäde växer du, skörd kan förekomma i endast 40 dagar.

Rovor

En annan snabbväxande rot vegetabiliska, rovor kan tillagas som sin egen maträtt eller i stället för potatis i någon potatis skålen. Rova frön växer bäst i rika, fuktig (inte blöt) jord med god dränering. De snabbast växande sorterna av kålrot frön harvest i 45 dagar, medan de långsammast växande skördarna i en snabb 60 dagar.