Små träd för en gränsen trädgård

Små träd för en gränsen trädgård

Litet prydnadsträd lägga intresse, höjd och mängd till din trädgård. De är lämplig som gränsen trädgårdsväxter eftersom deras höjd ramar in din trädgården utrymme eller gård och ger sekretess, samtidigt som det inte är så stora att blockera solljuset i din trädgård eller ta upp för mycket rum eller rot plats i mindre trädgårdar. Små träd generellt nå mer än 25 fot i höjd, men många är ännu mindre.

Crabapple

Crabapple träd är en liten, blommande träd som bär tårta men ätbar frukt bra för bakning och gelé. De blomma i en vecka eller två i vår med små vita, rosa eller lila blommor. Crabapples kan nå 10 till 25 fot i höjd och ungefär samma bredd. Olika sorter kan ha olika färg, storlek och form egenskaper.

SORGFLOR myrten

SORGFLOR myrten kan odlas i varmare klimat, eftersom de är härdiga till USDA zon 7. Standard sorter når normalt 20 fot, även om många sorter finns tillgängliga, inklusive mycket dvärg, dvärg och semi dvärg sorter, från 1 till 12 fot lång. Crepe myrten är uppskattad för sitt överflöd av prålig, långa blommande blommor under sommaren, som sträcker sig från vit till nyanser av rosa, rött och lila.

Rök träd

Rök trädet är en buske-liknande träd som når upp till 15 fot i både höjd och diameter. Gemensamma namn refererar till dess många vippor eller kluster av små blommor som ger en rök-liknande utseende till trädet. Rök träd är härdiga för USDA zoner 5 till 9. Deras mörka lila och rött bladverk är slående.

Redbud

Redbud, ibland kallas Judas träd på grund av legenden att Judas Iskariot hängde sig från en europeisk redbud, är en blommande träd med kluster av ärt-liknande blommor på våren och sommaren. Vissa redbuds överstiga litet trädhöjd, att nå upp till 30 fot, så välj en sort som Tennessee rosa eller Appalachian Red som växer till en maximal 20 fot eller en dvärg sort. Redbud är härdig i USDA zoner 4 till 9.

Magnolia

Magnolia är en slående och prålig blommande träd med doftande blommor, allt i färg från vit, gul eller grön, rosa och purpur. Det finns flera sorter av magnolia, som kan variera från 15 till 25 fot i höjd. De är härdiga i hela flera regioner, beroende på sorten.