Skörd & torkning söt ringblommor

Skörd & torkning söt ringblommor

Mexikansk växt Tagetes lucida är en onormal Marigold familjen. Det odlas för kulinariska, läkemedel och rituellt bruk. Den har små, anspråkslösa gula blommor, till skillnad från prålig blom av de flesta ringblommor. Växten är känd av många vanliga namn, inklusive söt marigold, vintern Dragon eller Mexican mint marigold. Växten kallas ofta spanska, mexikansk eller Texas Dragon, som det har odlats i Mexico och sydvästra USA att ersätta den franska matlagning ört Dragon. Söta marigold bladen har en söt lakrits eller anis-liknande smak.

Instruktioner

•Sow färska söta marigold frö från förra årets havest i början av mars. Starta dem i ett växthus eller i krukor på en solig fönsterbräde. Använda inomhus växa lampor för att ge växterna en tidig start. Odla växter i varma klimat med liten eller ingen frost. Odla dem som ettåriga i tempererade klimat. Transplantera plantorna till väldränerad jord när de är ungefär 6 inches tall.

•Grow den half-hardy, perenna växter till deras fullständiga genetiska potential på 3 till 4 fot lång. Vattna dem ofta för snabbare tillväxt och fylligare växter. Välbevattnat växter är mer benägna att blomma och sätta frö i höst. När plantorna är väl etablerat, i mitten till slutet av våren, skörda färska kvistar eller enskilda blad vid behov. Torka med luftbläster i växtmaterialet i rumstemperatur som du inte använder rätt bort.

•Fortsätt att trimma och beskära växter under hela växtsäsongen. Lämna alla bladen på växten föredrar du; de kommer fortfarande hålla sina distinkt lukt och smak till tidig vinter skörd. Placera den skära grenar och blad på en skärm för att lufttorka. Lagra de torkade bladen i plastpåsar för att bevara sin smak. Se till att bladen inte för fuktig när lagras för att förhindra mögel.

•I slutet faller eller tidig vinter, efter söta marigold växterna har gått till utsäde, utföra den största skörden av hela anläggningen. Hugga växterna ner med en vass machete eller majs kniv innan säsongen frost. Lämna rotsystemet ostört, som anläggningen kommer att växa tillbaka och regenerera under våren. Skörda växterna när som helst på vintern när de är vuxit på frostfritt områden.

•Arrange växter på en skärm lufttorka. Torka dem i ett rum med god luftcirkulation. Slips klasar av växter tillsammans vid basen. Hänga buntar upp och ner från en tvättlina eller sträng torka. Torka plantorna tills de är krispiga om du tänker på slipning bladen till matlagning pulver. Bota bladen långsamt genom att sänka temperaturen och skära av luft om du vill använda dem för att brygga te söt marigold. Skär grenarna i hanterbara storlekar för förvaring.

Tips & varningar

  • Skörda Buketter av de klargula blommorna i slutet av våren och senhöst.
  • Vara försiktig med att hugga upp rötterna under skörden, som anläggningen kommer att växa tillbaka från en oskadad rotsystem.