Skiftnyckel Information

Skiftnyckel Information

En Crescent skiftnyckel är en rak-hanteras, metall redskap med en justerbar, halvmåne-formad slutet klämma. Den rörliga käken av slutet klämman kan ökat eller minskat för att passa en mängd olika skruvar och muttrar. Moderna versioner av månskäran har en låsmekanism för att hålla käken på plats, och det finns även digital Crescent skiftnycklar tillgängliga som indikerar när mutter eller bulten dras fullt ut.

Historia

Skiftnyckeln uppfanns först 1842 av engelska ingenjören Richard Clyburn. Ursprungligen kallade en engelsk nyckel, Johan Petter Johansson förbättrats på utformningen 1892 och det svenska företaget Bacho började marknadsföra det samma år. 1907, Cooper verktyg företaget utvecklas och marknadsförs sin egen version av skiftnyckeln. Heter månskäran, Coopers skiftnyckel utformades med fordons bromsar och kopplingar i åtanke.

Syfte

Crescent skiftnycklar är utformade speciellt för att dra åt och lossa skruvar och muttrar. Eftersom de är justerbara, kan en enda Crescent skiftnyckel ersätta en hel verktygslåda med fast storlek skiftnycklar. Crescent skiftnycklar är en stapelvara i automotive butiker eftersom ett enda fordon kan har över ett dussin olika storlek skruvar och muttrar som måste dras åt eller lossas.

Delar

Käken av en Crescent skiftnyckel består av två skruvnycklar att justerar för att passa nästan alla storlek mutter eller bult. Ena sidan av käken är smidda i handtaget, medan den andra är fastsatt på ett reglage för justerbarhet. Till stadens och under käken är en mask skruv och låsmekanism. Roterande skruven i endera riktningen kommer att justera bredden på käken, och aktivera låsmekanismen kommer att låsa käkarna på plats.

Funktioner

När du använder en Crescent skiftnyckel, bör käken justeras för att passa muttern eller bult snuggly. Reglaget portion av käken bör vara på samma sida som skiftnyckeln förvandlas. Om skärpning, bör reglaget till höger. Om att lossa, bör reglaget till vänster.

Överväganden

Crescent skiftnycklar utformades specifikt för kvadraten och muttrar. Den fysiska storleken på Crescent skiftnyckel kan vara begränsande. Större nycklar kan vara nödvändigt för den hävstångseffekt som behövs för att justera större muttrar och skruvar, men kanske inte passar i tillgängliga arbetsutrymmet. Enklare versioner av Crescent skiftnyckel som inte har en låsmekanism kan behöva ständig justering av käken och dålig passform kan orsaka skador på muttern eller bult på att utarbetas.