Secrets att plantera en Cypress från en gren

Secrets att plantera en Cypress från en gren

Cypress träd och buskar är barrträd och medlemmar av familjen Cupressaceae av växter. Vissa, såsom bald cypress, är vatten älskare, medan andra, såsom medlemmar av släktet Cupressus trivs i varma, torra regioner. Vissa cypress sorter, såsom Leyland cypress, producerar inte livskraftig frö så vegetativ förökning är det enda sättet att återge dem. Ta cypress styckning i januari, februari eller mars. Böka tid kan variera, beroende på art och villkor, men i regel är att det kan ta upp till tre månader för grenen att producera livskraftig rötter.

Med skärning

Om möjligt, Välj en cypress träd som är mindre än 10 år gammal att skära en gren. Om detta inte är möjligt, välja en gren från den aktuella säsongen tillväxt. Området på cypress som du väljer en gren har någon bäring på hur framgångsrikt Sticklingen rötter också. Hitta en stam på botten av det träd som har varit skuggade. Åtgärd 6 inches från toppen av förgrena sig tillbaka till trädet och skär grenen från trädet i 45 graders vinkel. Hålla styckning sval och fuktig tills du plantera den.

Förbereda styckning

Dra alla bladen från botten 2 inches av grenen cypress. Detta är det område som kommer att planteras under jorden och om lövverket lämnas intakt det kommer ruttna och grenen inte rot. Doppa vinklad-slutet av styckning i böka hormon och låt det ligga i blöt i 24 timmar. Skogsbruk experter på University of Georgia rekommenderar 0,8 procent Indol 3-smörsyra (IBA) böka hormon som det formuleras för vedartade växter som är svåra att roten. Stick skärande i beredda marken i plantering potten så att det begravas till inom 1/4 tum av nedre bladen.

Vård av styckning

Cypress sticklingar kräver temperaturer inte svalare än 68 grader Fahrenheit och hög, konstant fuktighet medan böka. Ett växthus, där du kan kontrollera villkoren, och är perfekt för sticklingarna. Om du inte har ett växthus, kan du skapa ett mini växthus över anläggningen. Fyll 1 - till 5-gallon plantskola krukor eller plasthinkar där du har borrade dräneringshål i botten med lika delar av torv och perlit och vattna den tills medlet är mättat. Placera insatser eller styrelser i marken längs insidan omkretsen av potten och drapera plast över brädorna. Plasten kommer att hålla värme och fukt i luften runt Sticklingen. Dimma styckning ofta för att lägga till ytterligare fukt.

Växer på

Det bästa sättet att avgöra om grenen cypress har sina rötter är att försiktigt skjuta den från potten och leta efter rötter. En mild bogserbåt på grenen som möter motstånd är en annan indikation. Det är viktigt att veta när grenen utvecklar rötterna eftersom det krävs gödningsmedel då. Späd ut 20-20-20 analys gödselmedel till halva styrkan och vatten cypress skärning med det en gång i veckan. Ta bort plast drapera permanent vid denna tid.