Rostfläckar på badrum bänkskivor

Rostfläckar på badrum bänkskivor

Ditt badrum bänkskiva kan vara en magnet för rostfläckar, med dess höga fuktnivå. Rost är en särskilt svår fläck att ta bort, särskilt om det genomsyrar ytan. Som med de flesta fläckar, ger snabb behandling bäst resultat, så tveka inte om du hittar en rost fläck i ditt badrum.

Förebyggande

Sprayburkar, rakblad och billig pincett är bland de största syndarna rost fläck i ditt badrum. Hålla metallföremål som dessa från direkt kontakt med din disk, om möjligt, antingen genom att lagra dem inuti ett skåp eller placera dem på en handduk-fodrade bricka på disken. Inte använder metallföremål såsom tandborste innehavare eller tvål rätter på din bänkskiva, endera; Använd i stället endast föremål tillverkade av rostfri material såsom porslin eller plast.

Mindre rostfläckar

Vissa badrum bänkskiva rost fläckar kommer att kräva kemisk rengöring, men om du fånga den snart nog, är det möjligt att ta bort det naturligt med vinäger och salt. Häll en liten mängd vit vinäger på rost fläcken och skura det med en nylon-pad. Strö salt på fläcken och låt det sitta i en timme och sedan skura det igen. Skölj väl. Använd inte ättika på sten bänkskivor, eftersom syran kan etch ytan.

Måttlig rostfläckar

Mild, slipande-fri pulver som Bar Keepers vän och Bon Ami, Funna nära slipande skur rengöringsmedel i snabbköpet, ta bort måttlig rostfläckar på bänkskivor. Bara fukta fläcken med en fuktig svamp, strö rengöring pulvret på toppen och skrubba. Om svampen inte är tillräckligt stark, använda en nylon-pad eller en tandborste. När fläcken är borta, spola noggrant med vatten och torka torrt med en mikrofiberduk.

Tuff rostfläckar

Om rost fläcken på ditt badrum bänkskiva är gammal och inte vika eller försvinner med andra metoder, är det dags att prova något svårare. Industriella rengöringsmedel för rost, kalk och kalcium finns kommersiellt i stormarknader och hem centra. Ventilerar badrummet genom att öppna dörren och Fönstren och slå på fläkten innan du använder en kemisk renare och Använd skyddshandskar. Späd den rost remover med vatten enligt anvisningarna och tillämpa den på fläcken med en svamp eller tandborste, eller använda den full styrka och skölj omedelbart med vatten.