Röd Mulberry Tree sorter

Röd, amerikansk eller röd shahtoot mullbär, Morus rubra, är en medelstora träd med djupa, blågröna blad med sågtandade kanter. Inföding till Nordamerika, rött mullbär varierar från Florida till Kanada och västerut till Dakotas och Texas. Rött mullbär leva upp till 75 år och är härdiga i USDA zon 5 till 8. Plantera mullbär från trottoarer och däcken för att förhindra fläckar när deras saftiga bär släpper.

Heirloom mullbär

Tre primära varianter av röda mullbär utvecklades från amerikanska inhemska bestånd: "Hicks Everbearing," "Stubbs" och "Johnson." "Hicks" producerar en mycket söt och saftig frukt med en syrlig tang. "Hicks" är mindre än infödda röda mullbär, med bär mognar i slutet av November. De måste beskäras före varje ny säsong att stimulera frukt. "Hicks" och "Stubbs" var populära för plantering i hog betesmarker och göra bra även i magra jordar. "Johnson" är olika utvecklats av Joseph E. Johnson i insatser för att stimulera en utveckling Utah silkworm industri. Det är inte allmänt tillgänglig idag. Nästan ett sekel efter deras införande, dessa sorter har fått ge vika för nyare sorter.

Illinois Everbearing

"Illinois Everbearing" är en hybrid cross mellan röda och vita mullbär, utvecklat i Illinois 1947. Träd fram sådana stora, nästan kärnfria bär som av 1958 plantskolor började att införa anläggningen till kommersiella mulberry producenter.

Gelato

Fett, röda bär av "Gelato" innehåller tillräckligt med socker som de ofta solen torkade för att ätas under vintern. "Gelato" var hybridiseras i Italien med amerikansk röd mulberry lager. Bären mognar i juni, strax efter vita mullbär och tidigare än svart mullbär sorter.

Dvärg-röda Shahtoot

Dvärg röd shahtoot, en variant av morus rubra, är en kompakt träd som växer stora, söta frukter. Dessa träd är ofta planteras i trädgårdar och skördas för pajer, sylt, viner och såser. Beskärning under säsongen kan stimulera en andra skörd. Används mest i Australien, har röda dvärg införts i Nordamerika och Europa.