Risker vid målning pooler

Risker vid målning pooler

Pooler är ofta skapade med gunite eller glasfiber, beroende på vilken typ av konstruktion. Installatörer måla många versioner, särskilt gunite versioner, när de tillämpar det senaste vattentätt skiktet. Denna färg hjälper poolen upprätthålla en viss färg, som hjälper ägare matcha poolen deras landskapsplanering. Målningen kan vara användbart för design, ägare kommer att behöva måla om poolen så småningom och målning kan skapa flera problem.

Syra tvätt

För att korrekt måla poolen, måste målaren rensa bort all smuts och rester av äldre färg jobb. Pool färg är utformad bo bundna till översta poolen skikt, så det inte lossnar lätt. De flesta processer använder en syra tvätta förfarande med en kraftfull frätande medel som remsor färgen bort, som är effektiva, men kemikalierna finns frätande till människor, också. Konstnärer måste bära masker, handskar och skyddsglasögon att undvika att få någon av syran på huden eller i ögonen där den kan bränna.

Unrinsed rengöringsmedel

Poolen måste också vara fri av alger, smuts eller smuts som det har samlat in på sin gamla yta. Precis som att ta bort gammal färg, måste målare ta till starka kemikalier, som renare trinatriumfosfat (TSP), för att rensa bort alla fläckar. Denna kemiska rengöringsmedel är mycket stark och kan också bränna huden och ögonen. Konstnärer måste Skölj alla rester av rengöringsmedlet från pool ytan innan du börjar måla, eller renare kan läcka ut i vattnet.

Kritning

Kritning uppstår när färger bryter ner med tiden som de ständigt utsätts för poolvattnet. Eftersom de bryter ner, släpp målar partiklar i vattnet. Partiklar ökar och gör vattnet tråkig eller grumlig. Pulver-liknande återstoden kan också samla på huden och badkläder där det sköljas bort noggrant för att undvika intag av det. Kritning orsakas ofta av surt vatten, så att bibehålla vatten med rätt pH är viktigt.

Färg egenskaper

Flera typer av färg finns för människor att använda för att måla sina pooler. Dessa färger har funktioner som kan orsaka problem ner linjen. Vissa färger har lösningsmedel som skapar stark rök, som målare måste bära masker för att skydda mot. Andra kan inte användas i hög luftfuktighet, eller de kommer inte att torka ordentligt och att läcka ut i vattnet.