Rådjur-resistenta vintergröna buskar för Texas

Rådjur-resistenta vintergröna buskar för Texas

Rådjur är vackra varelser, skada de ofta prydnadsbuskar i Texas landskap genom att äta blad eller blommor. Eftersom de kan hoppa staket så hög som 7 fot, kan det vara omöjligt att hålla dem ur ditt landskap. Lyckligtvis finns det attraktiva vintergröna buskar som rådjur kommer att undvika om det finns annan mat tillgänglig i området.

Buxbom

Buxbom (Buxus sempervirens) är en långsamt växande vintergrön buske som naturligt växer till 8 fot men är ofta beskäras till en hanterbar form. Det används oftast som säkring skapa en attraktiv gränsen eller hinder, för djur som rådjur. Buxbom växer i solen till del skugga och är tolerant av försummelse väl fastställts. Eftersom det avger en lukt som liknar ammoniak som kan vara stötande för vissa personer, plantera buxbom från din dörrar och fönster. Den är lämplig för odling i hela delstaten Texas.

Japansk mispel

Japansk mispel (Eriobotrya japonica) är en bred blad vintergröna lämpar sig för den södra halvan av Texas. Det lider kallt skada på 10 grader Fahrenheit. Även om det kan växa till 30 fot under optimala förhållanden, överstiger Mispeln sällan 15 fot i höjd i Texas. Den är lämplig för plantering i en grupp för en privat skärm, gränsen eller som en enstaka exemplar anläggning. Den producerar ätbar frukt på hösten.

Gardenia

Gardenia (Gardenia jasminoides) är en vintergrön buske som producerar vita vaxartad doftande blommor på våren och försommaren. Det är oftast planteras som en förlaga anläggning nära en farstun eller uteplats där du kan njuta doften. Gardenior kräver fuktig sur jord berikad med organiskt material. De växer bäst i den södra tredjedelen av Texas där jord och fukt förhållandena är lämpliga. Gardenior trivs i delvis soligt läge med exponering för morgonsolen.

Yaupon Holly

Yaupon järnek (Ilex vomitoria) är en av de mest olika vintergröna buskarna för utplantering i Texas landskap. De kan beskäras för att bilda en tät häck, kvar för att växa till en lång skärm så hög som 20 fot, eller utbildad i ett enstaka exemplar träd. Den kvinnliga yaupon holly producerar av röda bär på hösten om det finns en manlig växt i närheten att tillhandahålla pollinering. Yaupon holly är torka och värme tolerant. Det finns flera sorter tillgängliga i barnkammaren handeln med olika tillväxt vanor, från gråt för dvärg.

Texas Sage

Ceniza eller Texas sage (Leucophyllum spp.) har blå-gröna blad och är lämplig för plantering i hela Texas där det kan ses i bostäder och landskap. Det är delvis vintergrön i den norra tredjedelen av staten. Det utstående särdrag är de rosa blommor produceras när regn återvänder efter en lång period av torrt väder. Det kan växer till 8 fot och beskäras för att skapa en formell häck eller tillåtas växa i en attraktiv naturliga form. Texas salvia växer bäst i alkaliska jord, men är mycket anpassningsbara så länge marken är väldränerad.

Japansk idegran

Den Japansk idegran (Podocarpus macrophyllus) är en vintergrön buske lämplig för plantering i den södra tredjedelen av Texas. Det har tunna glänsande mörkt gröna blad och kan växa till 30 fot, om inte beskäras. Det är en låg-underhåll buske väl fastställts. Japansk idegran kan vara utbildade för att passa ett smalt utrymme eller klippte in i en tät bred häck. Armar och ben och bladen växer tjockt från grunden, så det är en bra anläggning för skärmar och gränser.