Radiator rengöring metoder

Radiator rengöring metoder

Joseph Nason utformade värmeelementet på 1860-talet, och många äldre hus fortfarande använda idag radiatorer för värme under vintern. En gammal radiator ger charm till ett rum, och vissa människor ens installera gamla radiatorer de har hittat vid bärgning varv att uppnå en klassisk look. Rengöring radiatorer kan vara en huvudvärk, men på grund av alla små skrymslen och vrår. Lyckligtvis finns det flera rengöringsmetoder som kan hålla din radiator dammfri och letar efter bra.

Vakuum

Dammsuga din radiator är ett bra sätt att bli av hushållens smuts och damm. Använd den bifogade filen skreva på din vakuum och köra den längs alla delar av din radiator. Om du gör det varje gång du dammsuger ditt golv kvar din radiator dammfri.

Stålborste

Använd en scrub pensel med flexibla ledningar för att nå i sprickor i din radiator. En stålborste är särskilt användbart om din radiator inte har rengjorts på länge. Det kan hjälpa att ta bort spill eller fläckar och vilja lossa caked på material. Om borstens handtag är för kort för att nå in i alla sprickor, använda silvertejp för att koppla den till en trä pluggen så att den kan nå längre. Tråd borstar fungerar bäst på omålade radiatorer eftersom ledningarna kan repa färg.

Dammvippa

En dammvippa har inte en stålborste skurande makt, men det kan nå mellan flänsarna och ta bort damm från upphöjda, dekorativa ytor. Som med stålborste, om handtaget på din dammvippa inte nå några platser, tejpa handtaget till en längre trä pluggen. En dammvippa räcker för vardagliga damning.

All-Purpose Cleanser

En mild, all-purpose cleanser fungerar bra för att ta bort eventuella caked på smuts. Stäng av kylaren och låt den svalna till rumstemperatur. Spraya all-purpose cleanser på kylaren och låt det sitta i flera minuter. Använd en ren, bomullstrasa för att torka rengöringsmedel bort. Upprepa denna process för envisa fläckar.