Problem med persienner

Problem med persienner

Persienner är ett bekvämt och kostnadseffektivt fönster som täcker alternativ. Det finns dock några downfalls till mörkarna. Hänsyn till potentiella problem som kan uppstå med persienner samt hur att undvika och bemöta dessa problem när du väljer ditt fönster som täcker för att säkerställa att du välja alternativet lämpligast för dina behov.

Ljusföroreningar

Många fönsterrullgardinen ägare beklaga att deras mörkar fortfarande tillåter lite ljus in i rummet. I många fall har mörkarna små hål på vardera sidan som används i blind konstruktion för att upprätthålla stabiliteten i det fönster som omfattar systemet. Liten pin-pitten av ljus som skapas ofta av dessa hål kan vara besvärande för personer som önskar mörker. För att lösa detta problem antingen installera mörkläggningsgardiner bakom mörkarna eller söka en uppsättning av persienner som inte har hål. Hål-mindre mörkarna är oftast inte lika robust som de som innehåller dessa hål, som lamellerna inte hålls ihop lika säkert.

Lämplig passform

Individer med oregelbundet formade fönster kan ha svårt att hitta persienner som passa ordentligt deras fönsteröppningar. För att övervinna denna svårighet, kan du antingen köpa skräddarsydda persienner, som kan vara dyr, eller har mörkarna cut för att passa. Många järnaffärer säljer persienner som kan kapas för att passa en mängd olika öppningar.

Sun blekning

När du inreder med mörka persienner, kan hem inredare hitta solen blekning blir problematiskt. Mörka rullgardiner är känsliga för solen blekning och kan bli tvättas ut med tiden. Endast kan du undvika problemet genom att köpa ljusa persienner eller ersätter mörka rullgardiner som solen sköljer ut fönstret dressingar.

Säkerhet

Persienner kan vara osäkra. De skapar risker för små barn om ägarna inte vidta lämpliga försiktighetsåtgärder. För att säkerställa dina mörkar är säkra för användare i alla åldrar, förkorta blind sladdar eller bifoga parentes till väggar och vira den extra sladd runt dem.