Problem med en Roller boll i ett badkar avlopp

Tidigare, Badkar avlopp beseglades genom antingen att placera en plast plugg direkt i avloppet eller genom att höja eller sänka en spak som sträckte sig ut från spillområdet drain cover. Badkar drain pluggar kommit i olika stilar, inklusive fot-lock, lyft och sväng och roller ball.

Roller Ball Badkar Drain

En rulle-ball plugg i ett badkar avlopp har inte en gång-traditionella spaken mekanismen för att öppna eller stänga den. Istället, du röra i avloppet direkt. Tryck ned smidig toppen av pluggen och tryck den mot botten av badkaret att stänga den. För att öppna avloppet igen, dra upp på toppen av pluggen. Den motstår flytta för ett ögonblick, då skiftar uppåt och tillåter vatten att passera in i stupröret. Om du trycker ner på den rulle boll kontakten medan det stängs av i avloppet, händer ingenting. Det kommer inte att öppna upp tills du drar upp på den.

Problem

Vanliga problem med en roller ball plugg i ett badkar avlopp inkluderar pluggen sticker eller avloppet går långsamt. Kontakten kan sticka om mineral ansamling eller håret hålla fast vid det och tuggummi upp verk. Plug mekanismen hindrar dig från att placera en mesh fälla inne i avloppet ska fälla hår, tvål fiberband och andra bitar av skräp. Detta skräp kan fastna på kontakten eller inuti stuprör, störa den badkar förmåga att dränera i normal takt.

Lösningar

En klibbig roller ball plugg måste rengöras för att få tillbaka full funktionalitet i din avlopp. Tag upp i kontakten och rotera den counter medurs tills du kan lyfta den ur avloppet. Gnugga den rent av eventuellt skräp eller bygga upp fast vid det med destillerat vit vinäger och en svamp. När det är rent, lägger tillbaka den i avloppet och vrid det medurs tills det är tillbaka på plats. För att rensa en igensatt avlopp, häll 1/2 kopp bakpulver i avloppet, häll därefter i 1 kopp vit vinäger. Vänta tills det fräsande ljudet dör ner, sedan spola röret med vatten.

Överväganden

På hur rullen boll kontakten sitter i avloppet, kan det komma i vägen när du försöker hälla bakpulver eller vinäger i avloppet. Ta bort pluggen att hälla i avloppet clearinginstitut och sedan ersätta kontakten. Att hålla hår och annat skräp kan skära ner på problem med badkar avlopp. Om du köper en tillräckligt djup mesh fälla, kan du placera det upp och ner ovanpå rullen boll kontakten. Även om det är inverterad, kan det fånga tvål bitar och hår innan de hamnar i avloppet.