Problem med en böjd slang i en värmeväxlare

Problem med en böjd slang i en värmeväxlare

En värmeväxlare ingår i en panna, värmepump eller luftkonditionering enhet där värmen överförs från en plats till en annan. I hem ugnar överförs värmen från pannan till leverans systemet via värmeväxlaren. Ett påtvingat system värmer upp luften och cirkulerar det genom huset, medan ett radiatorsystem går varmt vatten genom ledningar i hela huset. Alla system som kräver en överföring av värme, om du vill göra något varmare eller kallare, använder en värmeväxlare.

Dränering

När en luftkonditionering drar värmen från luften och använder kylvätska för att sänka temperaturen under omgivningstemperaturen, orsakar en ackumulering av kondens runt värmeväxlaren. Slangar används rinna överflödigt kondens från enheten. Om dessa slangar är böjda felaktigt, kan det crimp av dränering. En luftkonditionering som inte dränera ordentligt kommer inte cool så effektivt och kan stänga helt om dränering inte återupprättas. Om inte upptäcks tidigt, kan det skada den luftkonditionering enheten. Alltid kontrollera att slangarna är fria från skräp och unbent efter arbetar på en enhet eller flytta den.

Kylvätska leverans

Slangar används för att leverera varmvatten eller kylmedel från många värmeväxlare. Om böjd felaktigt, kan de crimp och hindra effektiv cirkulationen av vatten eller kylvätska. Någon tid vätskor cirkulera inte ordentligt från ett sådant system, det kommer inte att ge värmeöverföringen den är byggd för. Förutom fungerar ineffektivt, kan detta orsaka systemfel på grund av överhettning eftersom värmeväxlaren beror på dessa typer av slangar att överföra värme från källan, vilket förhindrar att den byggnad upp till farliga nivåer.

Läckor

Slangar i värmeväxlare utsätts ofta för extrem. Om en slang är böjd till den punkt där det är sannolikt att crimp, kan läckor utvecklas som kan orsaka oxidation av arbetande delarna av maskinen eller elektriska shorts. Ju längre en läcka lämnas obevakad, desto mer sannolikt hela enheten kommer att behöva bytas ut, snarare än bara slangen.

Automotive slangar

Fordonsapplikationer, vare sig i bilar, båtar eller flygplan, är värmeväxlare slangar ofta formad för att passa ordentligt i mycket trånga utrymmen. Det är viktigt att se till att slangen är formade och monteras ordentligt utrymme ockuperar. Förutom de vanliga problem som uppstår med vanliga hem eller kommersiella uppvärmning och kylning slangar, kan automotive slangar vara veckad genom att vara felaktigt fastnat mot andra komponenter i trånga kupé.