Potato buggar i min trädgård

Potato buggar i min trädgård

Potato bug som vanligen drabbar potatisplantor benämns också som potatis skalbagge eller Colorado potatis skalbagge. Potato bug är en skadegörare som kan orsaka betydande skador till potatisplantor, samt till tomater och äggplantor. Potato bug kan snabbt och enkelt skador en vegetabiliska gröda om infestationen lämnas obehandlade.

Utseende

Colorado potatis skalbaggar har 10 ränder på ryggen. De är ljust gul eller orange i färgen, med bruna ränder. De i genomsnitt cirka 1/2 tums längd och har vingar. Både larver och fullvuxen skalbaggen äter den vegetabiliska grödor. Larverna av potatis skalbagge är mjuk arbetsföra och gråaktiga-brun i färgen. Ägg av potatis skalbagge är ljusa orange och ofta lade i kluster på undersidan av bladen.

Symtom

Effekterna av potato bug larverna är ofta mer skada än effekterna av fullvuxen vuxna potatis felet. Potato bug larverna äter bladen av grönsaken det är angriper och kan allvarligt försvagar även en fullvuxen planta. För yngre växter och plantor, kan det vara svårt för växterna att helt återhämta sig, särskilt om potatis buggar attackerar stammen av anläggningen. Potato buggar angripit ofta en växt i stort antal, så att även en långvarig angrepp att döda växter eller kraftigt begränsa produktionen av grödor.

Behandling

Kemiska bekämpningsmedel kan användas i hemmet trädgården för att behandla svåra fall av potato bug angrepp. Neem olja insektsmedel används ofta av dem som inte vill använda kemikalier i deras hem trädgård. Ett annat alternativ är att kompost din potatisplantor med ett tunt lager av halm kompostmaterial. Halm kompostmaterial kommer att hålla potatis skalbaggar från växterna.

Förebyggande

I vissa fall har växter konstruerats för att vara resistenta mot potato bug; Läs etiketterna innan du köper. Växelbruk--inte plantering samma planta i samma område av din trädgård från ett år till nästa--är en metod för att minska sannolikheten för en potato bug angrepp.