Pollinerande sprayer för örtagårdarna

Pollinerande sprayer för örtagårdarna

Pollinerande sprayer används oftast på tomater, även om trädgårdsmästare kan tillämpa dem på squash, paprika och meloner också. De används för att uppmuntra pollinering och frukt utveckling under svalt väder när blommorna kan annars släpper. Dessa sprayer Lägg till bekostnad av växer en trädgård och är ofta ineffektiva. Det bästa tillvägagångssättet är i allmänhet vänta på vädret att ändra och låta växterna att pollinera på egen hand.

Problem

Tomater är självpollinerande, vilket innebär att de inte är beroende av honungsbin att pollinera dem. I stället pollen droppar från en blomma och pollinerar omgivande blommor. Tomater kan misslyckas att pollinera när temperaturen är under 55 grader Fahrenheit eller över 90 grader Fahrenheit för mer än ett par dagar. Hög luftfuktighet kan också minska pollinering.

Pollinerande sprayer

För att lösa problemet med blossom drop, resort många trädgårdsmästare för att blomstra ange sprejer. Dessa sprayer innehåller ett hormon som växt som tricks anläggningen till att producera frukt utan pollinering. Sprejer endast arbetar i svalt väder, och kan resultera i missbildade frukt. Följ alla paketet riktningar noggrant. Vissa produkter kan orsaka hudirritation.

Alternativ

Försök pollinerande tomater för hand för bättre resultat. Tomater är vanligtvis pollineras av vinden rörelse. Touch tomat vinrankorna lätt varje dag klockan tolv med en penna eller chopstick. Den vibrerande rörelsen kan vara tillräckligt för att pollinera tomaterna, även i mindre än perfekt väder. Någon tomat sorter, som Oregon våren, Oregon Star och guldklimp, är parthenocarpic, vilket innebär att de kan producera frukt utan pollinering. Dessa typer fungerar bra i svala, våta klimat.

Lösningar

Plantera tomater, paprika och squash i början av sommaren, endast när jorden är varm att uppmuntra bra pollinering och kraftig tillväxt. Skydda unga plantor från kyla med miniväxthus eller rad täcker. Vatten växter varje vecka under torra förhållanden eftersom torkstress kan orsaka blossom drop och plant tomater, paprika och squash i full sol.