Pipe-skärande verktyg

Rörsystem behöver skäras ner till storlek före montering att garantera den mest effektiva layout och montering. Medan det finns ett antal verktyg för jobbet, har alla sin egen specifika fördelar. Det är också viktigt att komma ihåg måttband och en penna för noggranna mätningar och markera din nedskärningar innan du gör dem.

Bågfil

Bågfil är ett verktyg används för att allmänna skära. En bågfil är effektiv och ändamålsenlig, är det svårt att skära rör helt rakt när du använder en. Bågfilar är också svårare att använda jämfört med elektriska pipe-skärande verktyg och kan kräva lite mer tid och ansträngning. Vilken typ av blad som krävs varierar beroende på det material du skära.

Slangar/rör skärare

En slang eller rörsågen är ett verktyg särskilt utformade för att skära rör. Det fungerar genom att klämma fast på en del av röret och skär genom den med en liten, runda blad. Som verktyget är roterade stramar det, orsakar bladet långsamt gräva in i röret, så småningom sågning hela vägen. Slangar och rör fräsar är lätt att använda och ger ett rakt snitt varje gång.

Fram-och tillbakagående såg

En tigersåg arbeten mycket lik en elektrisk sticksåg. Använda en kniv som dras fram och tillbaka av en strömkälla, kan du klippa pipe i sekunder. Även en tigersåg kan vara en av de snabbare kapning rör utanför en industriell rörsågen, du behöver skicklighet och noggrannhet för att försäkra din cut är rak och jämn.

Vice och tabellen arbete

Om du inte behöver en vice fysiskt skära röret, är rätt utrustning nödvändigt att stabilisera röret medan du skär igenom den. Att ha ett arbetsbord med flera laster på plats kan du stadig röret under sågning och säkerställa ett rakt, exakta snitt.