Perenn blomma Identification Guide

Perenn blomma Identification Guide

Perenner, eller växter som naturligtvis tillbaka varje vår, sommar eller höst och "die" tillbaka i marken på vintern, göra levande trädgård har och imponerande naturliga höjdpunkten. För att avgöra vilka perenner passar din trädgårdsskötsel och dekorativa personlighet, det är eteriska veta hur man identifierar Blom.

Storlek

Dagliljor, som har stora kronblad med fransade kanter, växa upp till 3 fot lång och trivas i vår- och årstiderna. Krysantemum liknar dagliljor i höjd, och växa i ett överflöd av färger, inklusive rött, gult och ljus lila. Taller perenna blommor inkluderar fingerborgsblomma, en smal växt med blommor som blommar i den senare delen av våren och växer till en höjd av 60 tum i mognad.

Färger

Ljusa röda blommar inkluderar Gerbera daisy, som är rund i formen och den röda hibiskus, en tropisk blomma med slående, körsbärsröd kronblad. Jakobs stege är bland de lila blom och funktioner liten, indigo blommorna fleråriga bland taggiga, mörkt gröna blad. Isop är en annan perenn som blommar i lila--cylindriska blommorna på toppen av stjälken är en lavendel skugga. Bright-gul perenna blommor inkluderar globeflower, som har en boll-format center i solsken-färgade kronblad.

Jord och Sun

Pion, som ofta blommar i pastellfärgade nyanser, behöver full sol att växa bra, liksom jord som är väldränerad och lite sura. Röd valerian blomman, en våren perenn som växer upp till 3 fot, kräver full sol också, men behöver alkaliska jord att frodas. Bright-lila seathrift blommor har planteras i sandjord; men kan inte de mjuka gula blom på spurge blomman utvecklas utan fuktig jord.