Om Tiger liljor

Om Tiger liljor

Tiger liljor är faktiskt en familj av blommor som en gång växte vilt i många delar av världen. Nu, men tiger liljor är en utrotningshotad art på många ställen. Orsakerna är många, inklusive människor gräva upp dem och ta dem hem, mark som används för utveckling och det faktum att många djur, såsom rådjur, se tiger lily som mat.

Egenskaper

Varje tiger lily har sina egna egenskaper, men de har vissa egenskaper gemensamt. Alla tiger liljor måste antingen fläckar eller ränder och en stark stam. Tiger liljor har också distinkt blad. De växer mittemot varandra på stjälken, fyra av dem att göra en perfekt cirkel. Tiger liljor är också några av de mest väldoftande blommorna. Tiger liljor växa från lökar och är lätta att plantera och ta hand om.

Columbia Lily

Columbia lily är en medlem av familjen tiger lily som växer vilt från British Columbia i norr till norra Kalifornien i söder, och från Stillahavskusten i väst och så långt österut som Idaho och Nevada. Columbia Lilja växer ca 4 fot lång. Varje planta kan ha bara en blomma, eller det kanske har mer än en. Blommorna är orange med mörkare orange fläckar. Columbia Lilja kan odlas i trädgårdar, men endast i dess infödda område. Den behöver väldränerad jord med organisk gödsel eller kompost. Ta inte växter från naturen. de gör inte bra i hem trädgårdar. Columbia Lilja är torka resistenta, ett bra val för områden med liten bevattning.

Asiatisk Tiger Lily

Den asiatiska tiger lily är infödda till Kina, Korea och Japan och varierar i färg från rött till gult. Glödlampor är en näringskälla i Kina. När fullvuxen, kan den asiatiska tiger lily ha upp till 24 blommor på en enda stam. Det har inte ett sant frö. Det växer lite svart bulblets på utsidan av bladen. Om du samlar dem när de börjar att släppa ut, kan du odla dem i krukor. Den asiatiska tiger lily tillgänglig i USA växer från 2 till 3 fot lång.

Wood Lily

Den trä lily är också känd som Philadelphia lily, prairie lily eller västra röd Lilja och är en amerikansk native. Anläggningen kommer att växa till en höjd av 1 till 3 fot, och blommorna kan vara röd eller orange. Wood Lilja kan hittas i de flesta av USA och Kanada. Denna Lilja på utrotningshotade listan på många ställen och inte bör tas från naturen. Plantera lökarna i väldränerad jord och i partiell sol. Marktäckning i slutet faller, när marken är frusen.

Michigan Lily

Michigan Lilja växer vilt i östra USA och Kanada och så långt sydväst som Oklahoma. Den har en orange blomma med distinkt tiger lily fläckar. Michigan Lilja är en av de största i familjen tiger lily, når en höjd av 5 fot. Varje stam kommer att producera någonstans från en till sex blommor, varje en upp till 3 inches bred. Färgerna varierar från gul till röd-orange med brun/lila fläckar. Michigan lily gillar helt eller delvis sol och en rik, fuktig jord. Denna Lilja lockar bin, fjärilar och många sorters fåglar.