Om hem elektriska problem

Om hem elektriska problem

El är en av de saker som vi tar för givet mer än något annat inne i våra hem. Föreställ dig ditt hem utan att det bara för en minut. Ingen TV, dator, varmvatten, matlagning, ljus... och listan går på och på. Lika viktigt som El är i vår vardag, vi sällan ger det en tanke tills en elektriska problem sticker upp sitt fula huvud.

Typer

Medan de inte ofta presenterar sig själva, finns det ett antal potentiella elektriska problem som kan uppstå i ett hem. Några av de vanliga som inkluderar: döda shorts, överbelastade kretsar, miswired försäljningsställen, förlorade, neutrala och inte marken.

Effekter

När du har en död kort, nätspänningen omedelbart kommer att marken och orsakar kretsbrytaren till resa. När du försöker återställa till brytaren, resor det automatiskt igen. Oftast hörs ett hörbart "pop" i närheten av döda kort. Detta är ett av de farligaste elektriska problem i hemmet och bör endast vara Felsökte av någon som har erfarenhet av att arbeta med el.När du har en överbelastad krets, drar du mer el än brytaren är betyget. Till exempel, om du har en strömbrytare fått vid 15 ampere och dammsugaren drar 10 ampere på den linjen, kan bara vrida på en lampa, TV eller kaffe pott resa till brytaren om de utfodras också med den linjen. Effektbrytare är utformade att resa när de når 80 procent av deras betyg. Så i princip, en 15 amp brytare bör resa när belastningen når 12 ampere. Om du har en brytare som rutinmässigt resor när du slår en apparat på, är oddsen du överbelastning den kretsen.Miswired försäljningsställen kan orsaka olika problem, från utrustning inte fungerar korrekt på utrustningen faktiskt blir fysiskt skadad.När en krets förlorar dess neutral, inte det att fungera ordentligt. Du kommer fortfarande läsa spänning om du använder en multitester och probe heta linjen till marken, men du får ingenting när du sond varmt till neutral. Detta är ett farligt elektriska problem att försöka fixa själv eftersom du kanske tror att raden är döda när det är verkligen inte.Medan din elektriska utrustning fungerar fortfarande på en krets med ingen grund, riskerar både du och din utrustning att bli chockad. Med ingen grund att ta bort överspänning om det uppstår problem, när du rör utrustningen, du kommer automatiskt bli minsta motståndets väg och således få chockad, eller i mycket dåligt fall, stöt.

Missuppfattningar

En av de enklaste misstag en husägare kan göra är att helt enkelt återställa en utlöst brytare utan med tanke på vad som orsakade det. Effektbrytare går dåligt över tid, men de mycket sällan resa på egen hand. När en kretsbrytare resor, husägare bör leta efter tecken på en överlastad krets, eller om det åter resor omedelbart, en död kort.Ibland kommer försöker återställa en brytare som utlösts av en död kort faktiskt orsaka linjen att blåsa öppen vid kort. När detta händer, brytaren kommer att finnas kvar men från den döda kort på, det blir ingen makt. Plus att du har en het linje exponerad någonstans inom dina murar, vilket gör detta till ett mycket farligt scenario.Varje gång du återställer en utlöst brytare, bör du ta reda på vad som orsakade händelsen och se till att din komplett krets har varit åter strömförande.

Förebyggande/lösning

Elektriska fältet är det bästa förebyggandet alltid förebyggande underhåll. Om du köper ett nytt hem, se till att du har det helt inspekteras innan inflyttning. Om du har en bit av gamla utrustning med en historia av elektriska problem, bli av med den. Om du har butiker i ditt hem där marken kontakten är sprucken eller trasig, ersätta dem. På samma sätt ersätta några växlar som känns "mjuka" eller "svampig".Många gånger, sparar helt enkelt ersätta felaktiga eller skadade artiklar du en enorm huvudvärk ner linjen.

Varning

Var och en av dessa elektriska problem utgör ett betydande hot mot någon som inte är utbildad vid felsökning av dem. Du kan göra din egen elektriska reparationer och spara lite pengar, men enligt säkra förfaranden är av största vikt. Om du är rädd för el eller om du inte känner dig bekväm att arbeta runt den, kontakta behörig fackman omedelbart. Var och en av dessa problem är allvarliga och kräver fastställande så snart som möjligt.