Olika typer av ogräs

Olika typer av ogräs

Kan det vara att din gräsmatta eller trädgård växer mer än vackra gräs och blommor som du tänkt dig? I så fall är du inte ensam. Ogräs är ett irritationsmoment för alla trädgårdsmästare vid något tillfälle. De hindrar skönheten i någon trädgård eller gräsmatta inställning. Även ogräs är den vanligast förekommande under de varma månaderna, kan ogräset växa året om. Gemensam Park och trädgård ogräs kan delas in i lätt igenkännliga kategorier.

Gräset ogräs

Detta är faktiskt oönskade gräs. De har alla enda blad på runda stammar. Alla gräs ogräs har vener på bladet som löper parallellt med sidan av bladet och korsa inte över varandra. Blad blir smala och kommer att bli många gånger längre att det är brett. De hoppar frön varje säsong och återuppstå nästa. Crabgrass, årliga bluegrass och vissa sorter av Bermuda gräs är exempel på gräs-typ ogräs.

Gräs-liknande ogräs

Gräs-liknande ogräs ser ut som de kan vara ett gräs men de har en trekantig stam i stället för en rund stjälk. Denna stam går i tre olika riktningar. Ådrorna på gräs-liknande ogräs kommer att ha samma parallell mönster som gräs. Löv eller blad, kommer att vara mycket längre än det är brett. De är oftast längre än gräs och är lätta att se. Många kommer att ha en lampa formad rot. Exempel är vild lök och ramslök.

Årliga Bredbladigt ogräs

Årliga Bredbladigt ogräs är vanligen lätt att identifiera. En titt kommer att berätta att de inte tillhör familjen gräs. De har bred och ibland ovala blad. Venerna i Bredbladigt ogräs korsa varandra och tycks bilda ett nät. De kan även producera blommor. De kallas årliga ogräs eftersom de släppa frön varje år och tillbaka i full kraft säsong efter säsong om inte kontrolleras. Vanliga typer av årliga Bredbladigt ogräs är skogsstjärna, henbit, knotweed och fläckig våg.

Perenn Bredbladigt ogräs

Perenn Bredbladigt ogräs har blad med samma breda, ovala form och venerna har nettas utseende. De kallas perenna eftersom de överleva från en järn-liknande rotsystem som skickar ut långa löpare i alla riktningar. Det är nästan omöjligt att dra hela rotsystemet ur marken. Perenn Bredbladigt ogräs är sådana som du drar bara för att finna en annan groning några veckor senare. De kan också blomma. Smultron, maskros, nutgrass och gula woodsorrell är bara ett litet urval av perenna Bredbladigt ogräs.